Home » Recensies: Boeken » Recensie: Mosquitoland

Recensie: Mosquitoland

18718848Auteur: David Arnold
Titel: Mosquitoland
Genre: YA, realisme
Taal: Engels
Jaar: 2015
ISBN: 9780451470775
Aantal pagina’s: 336
Gelezen: december 2016
♥♥♥

Omslagtekst:
After the sudden collapse of her family, Mim Malone is dragged from her home in northern Ohio to the “wastelands” of Mississippi, where she lives in a medicated milieu with her dad and new stepmom. Before the dust has a chance to settle, she learns her mother is sick back in Cleveland.

So she ditches her new life and hops aboard a northbound Greyhound bus to her real home and her real mother, meeting a quirky cast of fellow travelers along the way. But when her thousand-mile journey takes a few turns she could never see coming, Mim must confront her own demons, redefining her notions of love, loyalty, and what it means to be sane.

Recensie
Dit is het eerste boek dat ik heb gelezen voor de Bored to death bookclub die iedere maand wordt gehouden in Donner, Rotterdam. Ik heb nog nooit eerder in een leesclub gezeten en het leek me leuk om dit een keer te proberen. Tot nu toe bevalt het erg goed!

Ik kende dit boek of de auteur nog niet, maar het beviel me erg goed. Het is een goed verhaal met een erg sterk plot. Daarnaast zijn de personages erg goed uitgewerkt en komen ze echt tot leven vanaf het papier. Dat vond ik vooral gelden voor Walt, ik vond hem sowieso een erg leuk personage. Goed bedacht, origineel en goed uitgewerkt.

Het is een verhaal waar je gelijk in zit, en het leest dan ook erg vlot. Het is leuk, dus je blijft snel doorlezen en voor je het weet heb je het boek uit.

Het einde vond ik tegelijk voorspelbaar en verrassend. Ik kan hier niet te veel over zeggen, want spoilers, maar er was één ding wat ik niet had voorspeld van te voren en iets anders wat ik wel aan zag komen en wat te geforceerd voelde.

Al met al vond ik het een erg leuk boek. Zeker voor in de zomer, lekker in de zon of op het strand (of op het strand in de zon, want waarom zou je anders naar het strand gaan). Drie sterren!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s