Home » Recensies: Boeken » Recensie: Zwartspreuk

Recensie: Zwartspreuk

36191358Auteur: Claudia Gray
Titel: Zwartspreuk
Serie: Spellcaster #1
Genre: YA Fantasy
Taal: Nederlands
Jaar: 2017
ISBN: 9789402700534
Aantal pagina’s: 384
Gelezen: Oktober 2017
♥♥♥

Ik wil uitgeverij HarperCollins Holland bedanken voor dit recensie exemplaar!

Omslagtekst
Nadia stamt af van heksen. Maar wanneer haar moeder van de ene op de andere dag vertrekt, laat ze niet alleen een ontredderd gezin achter, maar ook een dochter die ze nog maar half heeft ingewijd in de magie. Om een nieuwe start te maken, gaan Nadia en haar vader verhuizen, maar zodra ze hun nieuwe woonplaats in rijden, voelt ze dat er iets mis is. Ze komt erachter dat er duistere krachten aan het werk zijn, maar hoe kan zij er in haar eentje iets aan doen? Dan krijgt ze gelukkig hulp van een knappe, geheimzinnige jongen…

Recensie
Ik kreeg van HarperCollins Holland het persbericht van dit boek. De auteur Claudia Gray kennen we natuurlijk al van de Firebird serie (klik hier voor de recensie van deel één, a thousand pieces of you) en die serie vind ik heel tof (ik ben nu deel twee aan het lezen) dus dit boek wilde ik niet overslaan.

Ik had in het begin wat moeite met in het boek komen. Het voelde een beetje aan als high school drama. Maar naarmate ik vorderde in het verhaal, werd dat gevoel minder en werd het verhaal interessanter. Het verhaal deed me een beetje denken aan Sweep maar het ging een heel andere kant uit. Het verhaal werd steeds spannender tot ik snel pagina voor pagina omsloeg en het boek uit las. Het is een eerste deel, dus nu is het wachten op deel twee, die ik ook zeker wil lezen omdat ik wil weten hoe het verhaal verder gaat.

Ik vond de personages niet bijzonder interessant. Nadia is nogal vlak en maakt keuzes die ik niet snel zou maken. Er zaten enkele personages in die ik wel sterk vond en waar ik zeker meer over zou willen weten. Voornamelijk Elizabeth vond ik erg interessant. Ik hoop dat we in volgende delen wat meer van haar achtergrond mee krijgen.

Ik heb het boek drie sterren gegeven omdat ik het wel met plezier gelezen heb, maar het verhaal niet echt bijzonder vond. Dat komt mede doordat de hoofdpersoon er niet echt uitspringt, maar ook omdat ik het verhaal niet bijster origineel vond. Hoewel ik het niet saai vond, was het ook niet sprankelend genoeg om er meer dan drie sterren voor te geven.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s