Home » Showcases » Showcase

Showcase

ShowcaseGoed, ik weet dat het geen zondag is, maar alsnog wil ik jullie een showcase geven. Dat wilde ik eigenlijk van het weekend al doen, maar vrijdag, zaterdag én zondag zaten vol met familieverplichtingen dus ik ben er simpelweg niet aan toe gekomen. Maar omdat ik toch wat toffe boeken heb (één in het bijzonder waar ik superduper mega blij mee ben, je weet welke ik bedoel als je me op instagram volgt, dus als je dat nog niet doet, moet je dat misschien gaan doen) wilde ik jullie niet langer laten wachten. So let’s go!

Gekocht
DSC02829Hier zit een achtergrondverhaal achter. Oh ik heb jullie volgens mij nog helemaal niet verteld dat ik mijn scriptie heb gehaald en mijn diploma inmiddels binnen heb! De afgelopen weken waren bijzonder stressvol maar toen ging het opeens heel snel. Ik leverde een conceptversie in en die werd goedgekeurd, wat betekende dat ik mijn definitieve versie kon inleveren en kon afstuderen. Drie weken later! Ik moest mijn thesis verdedigen en toen kreeg ik mijn diploma. Woohoo! Dat wilden we natuurlijk goed vieren, dus twee dagen later vertrokken vriendlief en ik voor een weekendje naar Parijs dat best wel heel erg lastminute was gepland. We bleven maar twee dagen, één nachtje slapen in een fantastisch tof hotel mét bad, maar het was een welverdiende vakantie.
Eigenlijk had ik een book buying ban. Nog maar drie boeken te gaan en hij zou over zijn, maar toch. Maar… ik had nog geen Franse versie van Alice en ik wilde er graag een hebben om mijn Frans te oefenen. Dus we struinden boekhandels af en ik kwam er af een toe eentje tegen met een lelijke cover of zonder tekeningen (and what is the use of a book, thought Alice, without pictures or conversations?). Stiekem was er ook wel een versie die ik in gedachten had. Een tijdje terug struinde ik op de illustrator/kunstenaar Benjamin Lacombe. Meteen verliefd op zijn werk ging ik op zoek naar schilderijen of boeken. Zo kwam ik erachter dat hij ook Alice had geïllustreerd, maar deze versie was niet beschikbaar op bol.com. Toen we in de Thalys stapten, droomde ik dat ik deze versie zou kunnen vinden in Parijs, zonder al e veel hoop. Dat zou wel bijzonder toevallig zijn, vinden jullie niet? Maar op een gegeven moment kwamen we in een boekhandel genaamd L’ecume des pages, vlakbij de Champs-Elyssees. Superdure winkels omringden deze boekhandel dus ik was bang dat de boeken nogal prijzig zouden zijn, maar alsnog. Ik rende langs alle lelijke witte covers (je moet eens opletten, veel Franse boeken hebben simpele witte covers waar niet veel kleur in te vinden is) naar de
22195469_1100517270050961_8836838158826152766_nkleurrijke kinderafdeling. De boeken waren niet gesorteerd op auteur dus het was even zoeken (ik weet nog steeds niet hoe ze ze wel ingedeeld hadden) maar toen zag ik de naam waar ik naar op zoek was: Benjamin Lacombe met een prentenboek van het verhaal van Undine. Prachtig! Ik hield hem vast maar ging de rest van de afdeling afstruinen op zoek naar dat ene boek… en toen vond ik hem! Een prachtige hardcover van Alice au pays des merveilles. Ik bladerde er doorheen en wow, hij was zo prachtig! Ik heb hem vastgepakt en alleen maar losgelaten toen ik hem moest afrekenen, de rest van het weekend huppelend door Parijs gegaan met dit boek tegen me aan geklemd.
Ze hadden trouwens ook een bijpassende Alice de l’autre côte du miroir (Through the looking glass), maar aangezien beide boeken dertig euro per stuk waren moest ik die toch laten staan. Ik heb vriendlief wel een tijdlang aangekeken terwijl ik lieflijk met m’n wimpers knipperde, maar ik geloof niet dat hij de hint snapte. Ah well, tijd om nog een keer terug te gaan naar Parijs, dus. En dan neem ik Undine ook mee!

DSC02882 Goed, book buying ban of niet, deze week is het ook de kinderboekenweek! En aangezien ik voor mijn zus haar verjaardag nog een cadeautje kocht op bol en ik niet aan de twintig euro zat en ik een hekel heb aan verzendkosten, besloot ik er maar een boek bij te doen. Het was lastig want ik had eigenlijk niet echt zin in kinderboeken maar gelukkig doen veel Nederlandse YA ook mee met de kinderboekenweek! Dus ik kocht Silber van Kerstin Gier. Dit boek staat al voor eeuwig op mijn lijstje. Origineel is het een Duits boek en ik vond de Engelse cover minder mooi dan de Nederlandse, dus besloot ik deze aan te schaffen. En ja hoor, ik kreeg daar het kinderboekenweekgeschenk Kattensoep van Janneke Schotveld bij. Whee!

Gekregen
Naast dat ik boeken heb gekocht, heb ik ook toffe boeken gekregen! Ik ontving van HarperCollins Holland het recensieboek Zwartspreuk van Claudia Gray. Haar kennen we al van de Firebird DSC02883serie en omdat ik die zo tof vind, leek het me leuk om deze ook te lezen. Ik heb hem inmiddels uit, de recensie komt deze week nog online!
Daarnaast had vriendlief een tijdje terug een meeting op de uni vlakbij Broese. Dus ik grapte dat hij dan wel een boek voor me mee mocht nemen. Ik bedoelde het helemaal niet serieus, maar toen ik die avond een boek uit mijn kast wilde pakken, vond ik een ingepakt cadeautje tussen mijn boeken en dat was Cruel Crown van Victoria Aveyard. Zo lief! 🙂
Ten slotte kreeg ik van mijn mama het boek The Wish Granter van C.J. Redwine, het tweede deel van The Shadow Queen, omdat ik afgestudeerd ben. Thanks mom!

Goed, dat waren de boeken van deze week! Hebben jullie nog leuke boeken gekocht de afgelopen tijd?

 

Advertentie

3 thoughts on “Showcase

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s