Home » Recensies: Boeken » Recensie: De kleine miezerige god

Recensie: De kleine miezerige god

6069860Auteur: Esther Gerritsen
Titel: De kleine miezerige god
Genre: Realistische fictie
Taal: Nederlands
Jaar: 2008
ISBN: 9789044512885
Aantal pagina’s: 316
Gelezen: December 2016
♥♥♥

Omslagtekst
Dominique is naar Amsterdam verhuisd. Nieuw werk, een nieuw huis, goede voornemens: alle voorwaarden voor een mooie start. Maar Dominique raakt verstrikt in een vriendschap met haar opdringerige onderbuurvrouw en belandt in een affaire met de oerlelijke Kris. De kleine onschuldige god, door Dominique in het leven geroepen omdat er toch iemand getuige moet zijn van haar leven, kijkt werkeloos toe.

Recensie
Normaal gesproken hou ik niet van Nederlandse literatuur, omdat het allemaal realisme is en er niks gebeurt. De boeken van Esther Gerritsen zijn anders, vind ik. Dat is ook realisme, en toegegeven, erg veel gebeurt er niet in, maar de stijl is zo sterk dat je toch in het verhaal getrokken wordt en het moeilijk kan loslaten.

Ook dit is weer een interessant verhaal over een vrouw wiens leven niet helemaal op rolletjes loopt, om het maar zwak uit te drukken. Je krijgt een kijkje in haar leven en moet, net als de kleine miezerige god, alleen maar toekijken zonder dat je iets kunt doen. En wegkijken is moeilijk.

Het is een interessant verhaal dat je aan het denken zet. Ik vond het in ieder geval erg mooi. Minpuntje is dus dat er eigenlijk niet veel gebeurt, maar dat stoort niet.

Advertentie

One thought on “Recensie: De kleine miezerige god

  1. Je kunt toch niet de hele Nederlandse literatuur over één kam scheren… er is zoveel moois! Dus goed dat je nu toch voor een Nederlandse schrijver hebt gekozen 🙂 Nog een tip van mij: ‘Op een nacht’ van Anne Eekhout.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s