Home » Recensies: Boeken » Recensie: Alice’s adventures underground

Recensie: Alice’s adventures underground

23569754Auteur: Lewis Carroll
Titel: Alice’s adventures underground
Genre: Jeugdliteratuur, klassieker
Taal: Engels
Jaar: 1864
ISBN: 9781604335729
Aantal pagina’s: 128
Gelezen: Maart 2017
♥♥♥♥♥

Omslagtekst
In celebration of the story’ss 150th anniversary, this elegant new collector’s edition of Alice’s Adventures Underground features never-before-seen drawings from renowned artist Charles Santore, and an introduction by revered literary scholar, Michael Patrick Hearn.

When Lewis Carroll first put pen to paper and wrote what would become Alice in Wonderland, he provisionally titled the story:Alice’s Adventures Under Ground & and accompanied the text with sketches to bring his story to life. Now, in honor of the 150th anniversary of the book’s first publication in 1865, we are publishing that original story, in a faithful and unabridged adaptation, under its original title. Like that first hand-written draft, this stunning new collector’s edition features never-before-seen drawings throughout the story by celebrated New York Times bestselling artist Charles Santore (The Wizard of Oz, The Night Before Christmas), and an introduction from the premier authority on children’s literature, Michael Patrick Hearn.

Recensie
Voor wie mijn blog vaker lezen of wie mij goed kent, weet dat ik Alice heel erg tof vind. Je zou het een lichte obsessie kunnen noemen (licht als in, ik heb 2 Engelse versies van Alice, 1 Nederlandse, 1 versie van Alice’s adventures underground, 2 prentenboeken, 3 non-fictie boeken over Alice, 2 ya adaptatie trilogieën en 1 standalone ya adaptatie, 2 funko’s, 2 knuffels en dan nog een verzameling aan boekenleggers en sieraden. Dus ja, lichte obsessie).

Anyway (alle recensies die ik schrijf vandaag hebben een enorme inleiding, ik weet niet of dat toeval is of dat ik gewoon graag behoefte heb om te kletsen), het verhaal van Alice zoals we dat vandaag de dag kennen (oh ik heb trouwens ook nog verschillende dvd’s) is niet hoe het in zijn eerste vorm is opgeschreven. Het verhaal bestond toen Charles Dodgson (aka Lewis Carroll) een boottochtje maakte met de dochters Liddell: Lorina, Alice en Edith. Hij vertelde hen een verhaal met Alice in de hoofdrol, waarbij Alice door een konijnenhol stuimelde en allerlei avonturen meemaakt. Het verhaal viel in de smaak en Dodgson heeft het verhaal uiteindelijk opgeschreven voor de kleine Alice met de titel Alice’s adventures underground. Alice Liddell heeft dit verhaal bewaard en is uiteindelijk naar een uitgever gegaan.

Dit originele verhaal heb ik nu ook gelezen in de prachtige hardcover die je hierboven kunt zien. Het is heel erg leuk om te lezen, omdat je veel dingen herkent, maar er toch ook best wat dingen anders zijn. Chessie zit er niet in en dat geldt ook voor de Mad Hatter. Toch weet het verhaal je te betoveren.

Ik kan er verder niet heel erg veel over zeggen. Jullie weten al dat dit mijn lievelingsboek is, al vind ik de versie zoals ik hem ken wel toffer, dus ik ben blij dat het nog verder is uitgebreid. Toch was het heel leuk om dit te lezen, zeker voor de echte Alice kenner is dit een zoek-de-verschillen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s