Home » Recensies: Boeken » Recensie: Alle goede dingen

Recensie: Alle goede dingen

36169586Auteur: Clare Fisher
Titel: Alle goede dingen
Genre: YA, crime
Taal: Nederlands
Jaar: 2017
ISBN: 9789402726305
Aantal pagina’s: 320
Gelezen: September 2017
♥♥♥

Ik wil uitgeverij HarperCollins Holland bedanken voor dit recensie exemplaar!

Omslagtekst:
Beth, net twintig jaar, zit in de gevangenis. Ze praat liever niet over haar leven daarvoor of over waarom ze daar zit. Totdat haar therapeut haar vraagt een lijst te maken van de goede dingen in haar leven: Pleegvader nr. 1, flirten in de bioscoop, de geur van een pasgeboren baby.

Ze laat liefde zien, vriendschap en moederschap.

Maar vooral de rauwe randen van het volwassen worden in een omgeving die geen kindertijd tolereert. Zelfs lezers die al kunnen vermoeden wat er is gebeurd, gaan door de grond als de ontknoping zich aandient.

Recensie
Ik kreeg de mail met de vraag of ik dit boek wilde recenseren. Omdat ik de laatste tijd best veel verhalen over gevangenissen heb gelezen/gezien en ik het wel erg interessant vind (Orange is the new Black, Idaho, The Walls around us…) leek het me leuk om ook dit boek te lezen.

Ik moet zeggen dat het leven in de gevangenis niet centraal staat in dit boek, en dat vond ik wel jammer. Toch vond ik het boek wel goed en leuk. Ieder hoofdstuk heeft een thema, iets van de lijst die Beth maakt, een lijst van de goede dingen in haar leven. Ik vind het interessant dat het boek op die manier is opgedeeld. Het is dus ook niet geheel chronologisch, maar er zit wel een verhaallijn in waardoor je nieuwsgierig wordt naar de ontknoping. Het verhaal is goed en spannend geschreven waardoor deze nieuwsgierigheid versterkt wordt en je door blijft lezen.

Beth is een interessant personage. Ze is een twintigjarige moeder, maar dat is niet wat ik bedoel omdat ze dat in het grootste gedeelte van het verhaal nog niet is. Haar verleden en problemen worden centraal gemaakt en het is interessant hoe die weergeven wordt. Ze is geen vlak personage, maar heeft goede en slechte kanten en alles wordt belicht. Ze wordt duidelijk beschreven en leeft in de ogen van de lezer. Je kijkt in haar hoofd en begrijpt haar.

Het boek is in gemakkelijke taal geschreven en leest erg vlot.

Ik vond het einde alleen niet erg goed. Je begrijpt Beth maar het einde begrijp ik niet goed. Hoewel ik het wel kan zien gebeuren, vond ik het, toen ik het las, nogal onwaarschijnlijk. En ook eigenlijk gewoon helemaal niet leuk. Maar dat is geen criterium. Het is wel een einde wat je aan het denken zet. Hoe kan zoiets gebeuren?

Ik vond het een sterk boek. Dankjewel HarperCollins Holland dat ik dit boek mocht lezen!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s