Home » Recensies: Boeken » Recensie: Levensbloed

Recensie: Levensbloed

36203004Auteur: Gena Showalter
Titel: Levensbloed
Serie: Everlife #2
Genre: YA, fantasy
Taal: Nederlands
Jaar: 2017
ISBN: 9789402724707
Aantal pagina’s:
384
Gelezen
: September 2017
♥♥♥

Ik wil uitgeverij HarperCollins Holland bedanken voor dit recensie exemplaar!

Lees hier ook de recensie van deel één: Eerste Leven.


Recensie:
Weet je wat zo leuk is aan recensieboeken? Dan mag je een eerste deel van een serie lezen, en dan is die super tof, en dan krijg je op een gegeven moment ook een mail met de vraag of je deel twee wil lezen. Well, duh! Ik vond Eerste leven zo goed bedacht, sterk concept en super spannend, dus deel twee wilde ik niet overslaan. En nu is het wachten op deel drie, maar eerst is het tijd voor een recensie.

Vaak (lees: bijna altijd) heb je bij series dat het tweede deel tegenvalt. Dan lees je een trilogie en dan is het tweede deel altijd een tussendeel, een opvulverhaal om naar het begin van deel drie te komen, maar eigenlijk gebeurt er niet veel. Levensbloed was een van de weinige tweede delen waarbij dit niet het geval was. Ook hier was het plot erg spannend, en nieuw omdat het zich ergens anders afspeelt dan deel één.

Het verhaal is spannend en makkelijk geschreven dus je vliegt er razendsnel doorheen. Wel zaten ook hier een aantal slordigheidsfoutjes in, net als in deel één. Zo heeft er iemand op een gegeven moment een tattoo met 2333, wat verwijst naar iets (ik ga niet zeggen wat, want spoilers) en op een gegeven moment staat er 133, wat naar het Engelse verwijst in plaats van naar het Nederlands. Niet heel erg storend, maar wel een beetje slordig.

Ik vond de personages ook dit keer weer erg goed neergezet en dat geldt ook voor de setting. Daar wil ik meer over weten! Ik hoop dat we in deel drie nog meer te zien krijgen van de locatie waar Ten zich bevindt.

Wat mij vooral interesseert in deze serie is het hele idee van Tweede Leven. Het is een heel ander beeld dan wij hebben van de Dood en ik ben geïntrigeerd door de verschillende rijken en hoe ze zich tot elkaar verhouden. Een groot deel van dit boek ging echter over Ten’s liefdesdrama en dat vond ik toch wel een beetje jammer. Dat maakt het meer YA dan fantasy en daar hou ik niet zo van. Die stukjes waren echt een beetje te meisjesboek voor me.

Maar al met al vond ik het verhaal superspannend en heb ik het in een ruk uitgelezen. Op naar deel drie!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s