Home » Recensies: Boeken » Recensie: Idaho

Recensie: Idaho

35570622Auteur: Emily Ruskovich
Titel: Idaho
Genre: Literaire fictie
Taal: Nederlands
Jaar: 2017
ISBN: 9789025450687
Aantal pagina’s: 
384
Gelezen: September 2017
♥♥♥♥

Ik wil uitgeverij Atlas Contact bedanken voor dit recensie exemplaar!

Omslagtekst
Ann en Wade hebben met veel moeite een leven opgebouwd in het onherbergzame noorden van Idaho. Hun liefde is niet het enige wat hen bindt. Al vanaf het prille begin van hun huwelijk probeert Ann te achterhalen wat er precies gebeurde met het gezin – en de vrouw Jenny – die haar voorgingen. Wade zwijgt over zijn eerste huwelijk en twee dochters, zijn geheugen laat hem bovendien op steeds gewelddadiger wijze in de steek, en de enige persoon die Ann wellicht antwoorden kan bieden, Jenny, zit in de gevangenis wegens moord.

Recensie
Ik kreeg een mail van Atlas Contact met de vraag of ik dit boek wilde recenseren. De omslagtekst sprak me direct aan, deed me denken aan een boek dat ik eerder heb gerecenseerd, namelijk Het Labyrint van Sigge Eklund (klik). Ik vond dit boek daar inderdaad op lijken, maar deze was beter.

Dit is een boek dat intrigeert vanaf de eerste pagina. Je vraagt je af wat er is gebeurd en hoe dit had kunnen gebeuren. De plot en premise zijn erg interessant en dat wordt nog eens versterkt door goed neergezette personages. Ze zijn interessant en goed neergezet waardoor het verhaal geloofwaardig overkomt. Ze zijn wat vlak, vooral Ann, maar dat stoort niet. Door middel van verschillende perspectieven wordt het verhaal verteld en krijgt de lezer steeds meer te weten over wat er nu eigenlijk is gebeurd. Je krijgt het complete plaatje, maar toch blijven er open plekken waardoor je door blijft lezen.

Het verhaal is goed geschreven. De taal is mooi en goed gebruikt en houdt de lezer bij zich. Het leest redelijk vlot, al is het geen simpel boek. Het enige minpuntje dat ik had, was dat de hoofdstukken in het begin bijzonder lang zijn, waardoor je het boek eigenlijk niet weg kunt leggen.

Ik vond het een mooi boek, over een vreselijke gebeurtenis en hoe iedereen daarmee om lijkt te gaan. De moeder in de gevangenis, de man die zijn geheugen kwijtraakt en zich afsluit voor zijn verleden, en zijn nieuwe vrouw die niet nieuwsgierig wil zijn maar dat toch wel is. Ik zou dit boek zeker aanraden als je van spannende, mysterie achtige verhalen houdt.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s