Home » Recensies: Boeken » Recensie: Three dark crowns

Recensie: Three dark crowns

28374007Auteur: Kendare Blake
Titel: Three dark crowns (#1)
Genre: YA fantasy
Taal: Engels
Jaar: 2016
ISBN: 9780062385437
Aantal pagina’s: 398
Gelezen: Januari 2017
♥♥♥

Omslagtekst:
In every generation on the island of Fennbirn, a set of triplets is born—three queens, all equal heirs to the crown and each possessor of a coveted magic. Mirabella is a fierce elemental, able to spark hungry flames or vicious storms at the snap of her fingers. Katharine is a poisoner, one who can ingest the deadliest poisons without so much as a stomachache. Arsinoe, a naturalist, is said to have the ability to bloom the reddest rose and control the fiercest of lions.

But becoming the Queen Crowned isn’t solely a matter of royal birth. Each sister has to fight for it. And it’s not just a game of win or lose…it’s life or death. The night the sisters turn sixteen, the battle begins.

The last queen standing gets the crown.

Recensie
Dit was een boek dat we lazen met de bored to death bookclub. Ik vond het concept erg leuk klinken, een beetje een combinatie van The Hunger Games en The selection.

Ik was na het lezen heel erg enthousiast over dit boek. Toen we het er met de bookclub over kletsen, merkte ik dat de meeste dat niet waren en dat ze eigenlijk wel gelijk hadden. Ik had het boek in eerste instantie vier sterren gegeven – ik vond het ook zo spannend dat ik het boek in één dag heb uitgelezen, dan kan je ook niet echt een eerlijk oordeel geven – maar later  bijgeschroeft naar twee.

Het verhaal is dus heel erg spannend, waardoor het zo vlot leest. Ik vond het ook goed geschreven en ik kon me wel vinden in het concept. Het was geloofwaardig al werd er niet veel uitgelegd. Waarom er maar één zus koningin mag worden, snap ik, waarom de andere twee dan vermoord moeten worden, snap ik minder goed. Dat werd ook niet echt uitgelegd.

De voornaamste kritiek vanuit de leesclub was dat het boek meer voelde als een proloog dan als een eerste deel en dat er niet gebeurt wat de flaptekst ons belooft. Die stelt dat de drie zussen om de kroon moeten vallen vanaf hun 16e verjaardag. Dit boek is echter de hele aanloop naar die verjaardag. De zussen worden voorgesteld en hun krachten worden beter uitgelicht. Dat vond ik overigens wel heel goed gedaan, ik heb een heel duidelijk beeld van wat alles precies inhoudt en wat er van hen verwacht wordt. Maar het gevecht vindt helemaal niet plaats. Daar eindigt dit boek en begint (hopelijk) het volgende deel.

Dus, al met al kan ik wel zeggen dat ik het goed vond, al was de achterkanttekst misleidend. Het is heel erg spannend en alles is goed uitgelegd, met uitzondering van waarom ze nu precies moeten vechten. Ik wil wel graag weten hoe het nu verder gaat.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s