Home » Recensies: Boeken » Recensie: More than this

Recensie: More than this

21969786Auteur: Patrick Ness
Titel: More than this
Genre: YA Sci-fi
Taal: Engels
Jaar: 2014
ISBN: 9781406350487
Aantal pagina’s: 480
Gelezen: Februari 2017
♥♥♥♥

Omslagtekst
A boy drowns, desperate and alone in his final moments. He dies.

Then he wakes, naked and bruised and thirsty, but alive.

How can this be? And what is this strange deserted place?

As he struggles to understand what is happening, the boy dares to hope. Might this not be the end? Might there be more to this life, or perhaps this afterlife?

Recensie
De quote van John Green over dit boek zegt: Just read it. En dat is ook wat je moet doen met de boeken van Patrick Ness. Gewoon lezen. Gewoon doen. Ik heb inmiddels al een hele verzameling boeken van hem hier thuis, twee daarvan zelfs gebruikt voor mijn thesis – deze boeken zijn geweldig. Origineel, goed geschreven en spannend. Just read it.

Maar goed, ik zou een bijzonder slechte recensente zijn als ik het alleen bij die vier zinnen zou laten, dus ik ga jullie wel wat meer vertellen. Als jullie beloven dit boek (of iets anders van Ness te gaan lezen. Oké, deal (Ja, Luke, dat geldt ook voor jou). En daarna wil ik horen wat je ervan vond.

Vanaf pagina één zit je meteen in de actie, meteen middenin het verhaal. De hoofdpersoon, van wie je op dat moment nog helemaal niets af weet, is aan het verdrinken. Het is ontzettend spannend beschreven waardoor je, zelfs al ken je hem nog helemaal niet, gaat hopen dat hij het overleeft. Maar dat doet hij niet. En dat is het begin van het verhaal.

Want dan wordt hij dus weer wakker. De rest van het verhaal onderzoekt hij hoe dat mogelijk is. Waar is hij nu? Is hij dood, is hij in de hemel, in de hel? Wat is er gebeurt?

Stukje bij beetje wordt de puzzel opgelost. Je zit vanaf moment één in het verhaal en je zal er niet meer uit stappen tot je het boek uit hebt, en zelfs dan blijft het nog bij je. Want naast dat het een spannend verhaal is, zet het je ook aan het denken. Over het leven, over eindigheid, maar ook over dingen die ik hier niet kan noemen omdat ik dan het verhaal spoil, en dat zal ik jullie niet aandoen (nee, eerst zeggen dat jullie het moeten lezen en dan het einde verklappen, kom nou).

Het verhaal is absurd en spannend. De personages zijn goed uitgewerkt en Ness weet elke keer precies genoeg informatie te geven waardoor het spannend blijft en je door blijft lezen.

(En mocht je nu een ander verhaal van Patrick Ness willen lezen, dan heb ik hier nog recensies voor je van A monster calls en het eerste deel van de Chaos Trilogy, The knife of never letting go.)

Advertentie

One thought on “Recensie: More than this

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s