Home » Recensies: Boeken » Recensie: Shiver

Recensie: Shiver

6068551Auteur: Maggie Stiefvater
Titel: Shiver
Serie: The wolves of Mercy Falls #1
Genre:  YA fantasy, romance
Taal: Engels
Jaar: 2009
ISBN: 9780545123266
Aantal bladzijden:
 390
Gelezen: Februari 2017
♥♥♥♥

Omslagtekst:
For years, Grace has watched the wolves in the woods behind her house. One yellow-eyed wolf—her wolf—is a chilling presence she can’t seem to live without.

Meanwhile, Sam has lived two lives: In winter, the frozen woods, the protection of the pack, and the silent company of a fearless girl. In summer, a few precious months of being human… until the cold makes him shift back again.

Now, Grace meets a yellow-eyed boy whose familiarity takes her breath away. It’s her wolf. It has to be. But as winter nears, Sam must fight to stay human—or risk losing himself, and Grace, forever.

Recensie
Maggie Stiefvater is een naam die ik zomaar ineens overal zag opduiken. Het leek wel of iedereen massaal haar boeken ging lezen. Als zoiets gebeurt word ik vanzelfsprekend nieuwsgierig. Wie is deze auteur? Welk boek moet ik van haar lezen. Het boek Shiver leek me erg leuk, al heeft het wel een voorspelbaar twilight-achtig plot. Het leek me een fijn boek waar je verder niet over hoeft na te denken maar gewoon van kunt genieten. Dus ik zette het op mijn verlanglijstje en toen kreeg ik het boek voor mijn verjaardag. Thanks Mom!

En ik had gelijk. Het is een heel tof boek, het verhaal is leuk en het is makkelijk geschreven. Het is spannend, dus het leest erg snel. Je zit vanaf de eerste pagina gelijk in het verhaal en je kan goed meeleven met de personages.

Het is inderdaad een beetje standaard en voorspelbaar, maar dat mag best op z’n tijd. Bovendien is het een eerste deel, dus ik verwacht dat de originaliteit later nog wel komt. In ieder geval is het dus inderdaad een fijn boek om bij weg te dromen en waarbij je al je andere gedachten kunt laten varen.

Het enige andere minpunt dat ik heb is dat niet alle lijntjes afgerond worden. Zo is Grace op een gegeven moment aan het wachten tot Sam naar buiten komt en dan ziet ze ineens een stapel kleding op de grond liggen. In de volgende scene zitten ze samen koffie te drinken (of warme chocolademelk oid, ik weet het niet goed meer) in de auto en wordt er niks meer over gezegd. Dat vond ik raar, het was een onafgerond element.

Anyway, ik vond het een leuk boek. Als je Twilight tof vond, zou ik deze zeker lezen!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s