Home » Recensies: Boeken » Recensie: Foxlowe

Recensie: Foxlowe

28455716Auteur: Eleanor Wassenberg
Titel: Foxlowe
Genre:  Fictie, magisch realisme
Taal: Engels
Jaar: 2016
ISBN: 9780008164089
Aantal bladzijden:
 309
Gelezen: Februari 2017
♥♥♥

Omslagtekst:
A chilling, compulsive debut about group mentality, superstition and betrayal – and a utopian commune gone badly wrong
We were the Family, and Foxlowe was our home.

There was me – my name is Green – and my little sister, Blue. There was October, who we called Toby, and Ellensia, Dylan, Liberty, Pet and Egg. There was Richard, of course, who was one of the Founders. And there was Freya.

We were the Family, but we weren’t just an ordinary family. We were a new, better kind of family.

We didn’t need to go to school, because we had a new, better kind of education. We shared everything. We were close to the ancient way of living and the ancient landscape. We knew the moors, and the standing stones. We celebrated the solstice in the correct way, with honey and fruit and garlands of fresh flowers. We knew the Bad and we knew how to keep it away.

And we had Foxlowe, our home. Where we were free.

There really was no reason for anyone to want to leave.

Recensie
Ik plaatste laatst een post met ‘judge a book by its cover’, boeken met zo’n mooie cover dat je niet anders kunt dan ze oppakken in de winkel. Voor mij is een mooie cover belangrijk, ik heb dit boek ook voor een groot deel daarom uitgezocht. Natuurlijk sprak de achterkanttekst me ook wel aan, anders had ik het niet gekocht, maar de voorkant is toch het eerste dat je ziet en die was prachtig bij dit boek.

Ik vond het een erg sterk verhaal.  Alles is goed uitgewerkt, de situering is goed en de personages zijn sterk neergezet en geloofwaardig. Je krijgt er echt de kriebels van, want als je de flaptekst leest, weet je al dat het over een soort cult gaat. De kinderen vanuit wie het boek geschreven is, zien het echter als hun thuis en alle dingen die er gebeuren, zijn voor hen normaal, terwijl ze dat voor ons overduidelijk niet zijn. Het is een spannend gevoel dat je krijgt van het boek, en dat vind ik knap gedaan.

Je komt wel wat lastig in het verhaal, maar als je er eenmaal in zit, laat het je ook niet meer los. Zelfs als je het uit hebt, blijft het nog bij je. Het zet je aan het denken.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s