Home » Recensies: Boeken » Recensie: Een hond met negen levens

Recensie: Een hond met negen levens

35613457Auteur: W. Bruce Cameron
Titel: A dog’s purpose: een hond met negen levens
Genre: Fictie, roman, dieren
Taal: Nederlands
Jaar: 2017
Uitgeverij: HarperCollins Holland
ISBN: 9789402727609
Aantal pagina’s: 318
Gelezen: Juni 2017
♥♥♥

Ik wil uitgeverij HarperCollins Holland bedanken voor dit recensie exemplaar!

Omslagtekst:
Na een kort en tragisch leven als straathond is Bailey tot zijn grote verbazing opeens weer een onstuimige golden retriever-puppy. Tijdens de eindeloze avonturen met de achtjarige Ethan leert hij hoe hij een ‘brave hond’ moet zijn. Maar zijn leven als lievelingshuisdier is niet het einde van Baileys reis. Hij wordt opnieuw als puppy geboren. En nog eens. Steeds weer vraagt hij zich af: wat is de bedoeling hiervan? Een hond met negen levens is veel meer dan een ontroerende hondenroman; het beziet menselijke relaties en biedt een onvergetelijke kijk op de unieke band tussen de mens en zijn beste vriend. Deze prachtig geschreven en gecomponeerde roman leert ons dat liefde altijd standhoudt, dat onze echte vrienden altijd bij ons zijn en dat elk wezen geboren wordt met een doel.

Recensie
Dit boek gaat over een hondje dat telkens opnieuw geboren wordt. In ieder leven heeft hij een doel, en dit doel is verbonden met zijn vorige levens.

Het bijzondere aan dit boek is dat het vanuit de hond geschreven is. Dat ben ik nog maar één keer eerder tegen gekomen, en dat was een heel ander soort verhaal (Vincent Bijlo – De Ottomaanse herder, over en vanuit het perspectief van een blindegeleidehond). Erg leuk, dus! Je verplaatst je ook erg makkelijk in het beestje, dus dat is fijn.

De hond heeft verschillende levensdoelen en zo leert het verhaal dat honden een daadwerkelijke functie kunnen hebben.

Het is een verhaal dat erg gemakkelijk geschreven is en daardoor vlot leest. Ik vond het een leuk boek, maar ik denk niet dat ik het ga herlezen, want behalve dat het vanuit hondenperspectief geschreven is, vond ik het verhaal niet echt bijzonder. Bovendien heb je na de derde reïncarnatie zoiets van, ja, nu weet ik het wel (en de hond zelf ook, trouwens).

Drie sterren. Ik vond het leuk, maar niet erg bijzonder.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s