Home » Recensies: Boeken » Recensie: Ginny Moon heeft gelijk

Recensie: Ginny Moon heeft gelijk

35480017Auteur: Benjamin Ludwig
Titel: Ginny Moon heeft gelijk
Genre: Literatuur, fictie
Taal: Nederlands
Jaar: 2017
Uitgeverij: Harpercollins Holland
ISBN: 9789402725308
Aantal pagina’s: 382
Gelezen: Juni 2017
♥♥♥♥

Ik wil uitgeverij HarperCollins Holland bedanken voor dit recensie exemplaar!

Omslagtekst:
Ginny Moon is veertien jaar oud. Ze is gek op Michael Jackson. Als ze niet ’s ochtends exact negen druiven eet, kan ze de dag verder wel afschrijven. Bij haar derde pleegezin heeft ze eindelijk een thuis gevonden – iets waar een ander gelukkig mee zou zijn.

Maar Ginny bekijkt de wereld nou eenmaal met een heel eigen logica. Dus of haar biologische moeder gevaarlijk is of niet, Ginny móét haar vinden. En daarvoor wil ze alles opgeven, zelfs het enige thuis dat ze ooit heeft gekend… Ginny is innemend, onmogelijk, ontroerend en hilarisch, maar bovenal is ze levensecht.

Recensie
Toen ik de mail kreeg of ik dit boek wilde lezen, heb ik volgens mij gelijk terug gemaild. Ten eerste, wat een prachtige cover, ten tweede, wat een intrigerende omslagtekst. Het leek me een erg tof verhaal en dat was het ook, dus ik ben blij dat ik hem heb mogen lezen!

Het is een erg sterk verhaal. Het verhaal is geschreven vanuit de autistische Ginny. Omdat je alles vanuit haar leest, kun je haar ook beter begrijpen, beter dan de mensen in haar directe omgeving. Je leeft met haar mee en dat maakt het verhaal krachtig. Ginny is dan ook een goed neergezet personage. Ze heeft een eigen wereldje, denkt op een eigen manier en weet heel duidelijk wat ze wel en niet wil. Ze leeft. Doordat je in haar hoofd kunt kijken, krijg je ook een duidelijk beeld van hoe een autistisch meisje denkt, al is dat natuurlijk niet bij iedereen hetzelfde.

Het is een verhaal dat je raakt en dat emoties oproept. Het is makkelijk geschreven waardoor je het snel leest, maar dat komt ook omdat je vanaf pagina één in het verhaal zit. Je wil wel tegen de andere personages schreeuwen dat ze eens duidelijker naar Ginny moet luisteren, want jij als lezer snapt niet waarom zij haar niet begrijpen; iets wat Ginny zelf ook niet snapt.

Dit boek is zeker een aanrader. Het is mooi, ontroerend en blijft bij je. Het is geen zwaar boek, al is het wel een serieus thema. Ik geef het vier hartjes!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s