Home » Showcases » Showcase Sunday

Showcase Sunday

IMG_5746

Hoi allemaal! Long time, no see! Ik heb het zo ontzettend druk gehad met mijn scriptie, zo erg dat ik er op een gegeven moment helemaal doorheen zat. Er kwam een deadline aan en omdat de Nederlandse vertaalster van The Crane Wife het nodig vond zo’n beetje iedere zin aan te passen (die ik dan allemaal moest noteren en categoriseren) duurde alles veel langer dan de bedoeling was. No way dat ik die deadline ging halen. Maar, ik heb mijn best gedaan en wat mij betreft een stuk ingeleverd dat op dat moment voldoende was. Klaar ben ik nog lang niet, maar ook mijn begeleidster heeft het druk, dus ik vind dat ik vakantie heb verdiend. Ik liep sowieso al uit, en nu waarschijnlijk nog langer, maar ik heb echt even rust nodig. Vandaar dat het hier ook een beetje rustig is geweest. Ik heb genoeg recensies in drafts staan om af en toe iets te plaatsen, maar ik had niet echt energie voor nieuwe stukjes. Inmiddels ben ik eindelijk een beetje tot rust gekomen. Ik heb lekker veel gelezen, waaronder ook tijdschriften, ben creatief bezig geweest en heb een beetje kunnen ontspannen. En ook heb ik nieuwe boeken gekocht/gekregen de afgelopen periode. Die zie je hieronder!

Gekocht
DSC01127Ik heb vooral veel kinderboeken gekocht de laatste tijd. Het enige boek voor volwassenen dat ik kocht, is World of Wanderlust van Brooke Saward. Het is echt een tof boek met veel foto’s en tekeningetjes van een reisblogger. Het is een boek waarvan je zin krijgt om te reizen! Het is maar goed dat ik volgende week op vakantie ga…

Daarnaast kocht ik twee boeken bij Books4Life, namelijk The Twits van Roald Dahl en Iep! van Joke van Leeuwen. The Twits (ofwel De Griezels in Nederlandse vertaling) is misschien wel mijn lievelings Roald Dahl boek. Ik vond het vroeger altijd zo leuk en grappig, en ik kan je verzekeren: dat is het nog steeds! Iep! heb ik nog niet gelezen, maar ik vind Joke van Leeuwen altijd erg leuk dus ook naar dit boek kijk ik uit.

DSC01126Dan nog een aantal prentenboeken. Normaal deel ik die hier eigenlijk niet, maar prentenboeken zijn tof, dus waarom ook niet? Een paar weken terug was ik naar een kinderboekenevenement in Nijmegen waar onder andere Francine Oomen een spreker was. Wat een leuke vrouw is zij! Daarnaast waren er verschillende auteurs, zo ook Pim Lammers en illustrator Milja Praagman. Zij maakten het boek Het lammetje dat een varken is, een boek over transgenders. Ik vind het heel bijzonder en goed dat dit boek bestaat, en daarnaast is het ook gewoon een leuk verhaal met mooie tekeningen.

Afgelopen week ging ik ook naar de dierentuin waar het overigens opvallend rustig was. Ik dacht dat het heel druk zou zijn, want panda’s, maar dat viel reuze mee. Wat een gekke beestjes zijn dat trouwens! Ze zijn groot en schattig, maar ook super onhandig. We hebben ongeveer een uur staan kijken naar een panda die probeerde alle bamboe die hij kon vinden op te eten. Zo leuk! Ik hoop dat ze lang in Nederland blijven! In de bijbehorende souvenir winkel waren miljoenen dingen te vinden met panda’s erop: knuffels, mokken, sokken, shirts, je kunt het zo gek niet bedenken. Maar ook zijn er boeken gemaakt ter gelegenheid van deze panda’s. Ik kocht het Gouden Boekje Xing Ya en Wu Wen gaan logeren van Jet Bakels en Thé Tjong-Khing. Zo leuk!

Vandaag was ik op een rommelmarkt in Culemborg waar ik de auteur van het boekje More than me tegenkwam, Lilian Kars. Ik kende het boekje verder niet, maar het zag er zó leuk uit dat ik het eigenlijk niet kon laten liggen. En aangezien de auteur er was, kon ik het gelijk laten signeren! Het is een boekje over een waterdruppel die niet in het geheel van de zee wil thuishoren, maar eerst zijn eigen ding wil doen.

Geleend
Geen, dit keer.

Gekregen
DSC01125Ik heb ook weer twee toffe boeken van HarperCollins Holland binnengekregen, die ik ook allebei al uit heb. Zodra ik deze showcase af heb, ga ik de recensies schrijven, dus die kunnen jullie volgende week verwachten.

Ginny Moon heeft gelijk van Benjamin Ludwig is een prachtig verhaal over een autistisch meisje dat in een pleeggezin opgroeit. Dat klinkt misschien als een zwaar verhaal, maar dat is het helemaal niet. Het is geschreven vanuit Ginny en dat maakt dat je snel in het boek zit, in haar hoofd kunt kijken en dingen ziet zoals zij ze ziet. Dat maakt het verhaal bijzonder. De recensie komt dus nog, maar ik kan deze alvast aanraden!

A dog’s purpose, of Een hond met negen levens van W. Bruce Cameron is een boek dat ik voornamelijk aanvroeg omdat ik dacht dat mijn moeder het heel leuk zou vinden. Zij houdt volgens mij wel van dit soort verhalen. Het gaat over een hondje die telkens opnieuw reïncarneert. In ieder leven heeft hij een ander doel dat hem in zijn volgende leven zal helpen. Het is geschreven vanuit het hondje, dus dat is erg vernieuwend en leuk!

Dat waren alle boeken! Hebben jullie nog leuke boeken ontdekt deze week?

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s