Home » Recensies: Boeken » Review: Liefde kent veertig regels

Review: Liefde kent veertig regels

13170462Auteur: Elif Shafak
Titel: Liefde kent veertig regels
Genre: Literatuur, romance, geschiedenis
Taal: Nederlands
Jaar: 2010
Uitgeverij De geus
ISBN: 9789044517422
Aantal pagina’s: 445
Gelezen: September 2016
♥♥♥

Omslagtekst
Ella Rubenstein is veertig jaar oud en niet gelukkig getrouwd als ze een baan als proeflezer aanneemt voor een literair agentschap. Haar eerste opdracht is het lezen van een manuscript over een mystieke soefi Roemie, gepassioneerd dichter en advocaat van de liefde. Dit dertiende-eeuwse levensverhaal werpt een nieuw licht op Ella’s eigen leven – en op haar opvattingen over de liefde.

Review
Dit is een van de boeken die ik bij De Geus had uitgekozen Het leek me wel een leuk verhaal. Dat klopte ook, het is een goed verhaal dat uit meerdere perspectieven vertelt wordt. Aan de ene kant hebben we Ella, een veertigjare vrouw die ongelukkig is, en aan de andere kant hebben we de gelovige moslims/soefi’s. Ze staan erg ver van elkaar af en dat is interessant, hoe ze uiteindelijk bij elkaar komen. Ik vind het een goed concept.

Het is ook goed uitgewerkt, want het leest fijn. Ella maakt een ontwikkeling door en bovendien heb ik zelf meer geleerd over het soefisme. Iets waar ik eigenlijk nog weinig van af wist. Ik vond het een goed verhaal.

Minpunten van het boek vond ik wel dat de regels te opdringerig waren en heel erg als leidraad voor het verhaal werden gebruikt terwijl dat naar mijn gevoel niet echt nodig was. Ook begonnen ze telkens met ‘dit is ook een regel’ en dat vond ik best wel irritant worden op een gegeven moment.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s