Home » Recensies: Boeken » Review: Peter Nimble and his fantastic eyes

Review: Peter Nimble and his fantastic eyes

10806008Auteur: Jonathan Auxier
Titel: Peter Nimble and his fantastic eyes
Genre: YA, fictie, avontuur
Taal: Engels
Jaar: 2011
ISBN: 9781419700255
Aantal pagina’s: 400
Gelezen: juli 2016
♥♥♥♥

Omslagtekst:
Peter Nimble and His Fantastic Eyes is the utterly beguiling tale of a ten-year-old blind orphan who has been schooled in a life of thievery. One fateful afternoon, he steals a box from a mysterious traveling haberdasher—a box that contains three pairs of magical eyes. When he tries the first pair, he is instantly transported to a hidden island where he is presented with a special quest: to travel to the dangerous Vanished Kingdom and rescue a people in need. Along with his loyal sidekick—a knight who has been turned into an unfortunate combination of horse and cat—and the magic eyes, he embarks on an unforgettable, swashbuckling adventure to discover his true destiny.

Review
Ik had dit boek op mijn verlanglijstje voor kerst of mijn verjaardag gezet omdat het me een erg tof verhaal leek. Ik kreeg hem niet, maar een tijdje later kwam ik het boek tegen bij het Boekenfestijn. Wat een toeval! Die kon ik dus niet laten liggen.

Ik vind het een erg goed verhaal, en het is bijzonder origineel. Het is leuk geschreven en leest vlot. Ik geloof dat ik het boek binnen een dag uit had. Het is YA maar het zou ook prima kunnen voor een jeugdiger publiek omdat het zo’n leuk verhaal is. Daarnaast heeft het een goed plot en zijn de personages tof Voornamelijk de sidekick van Peter, een ridder die half paard, half kat is, vond ik erg leuk en origineel.

Het verhaal is af en toe wat voorspelbaar, en soms wat kinderlijk. Elementen als foreshadowing worden aangekondigd met uitleg en dat vind ik jammer. Ook dit duidt op een iets jonger publiek.

Het verhaal is een eerste deel, maar kan op zich gewoon alleen gelezen worden. Het is wel een afgerond verhaal en eindigt niet met een groot open vraagteken. Ik vond dit boek leuk, maar ik denk niet dat ik het volgende deel ga lezen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s