Home » Recensies: Boeken » Recensie: Fangirl

Recensie: Fangirl

16068905Auteur: Rainbow Rowell
Titel: Fangirl
Genre: Realistische YA
Taal: Engels
Jaar: 2013
ISBN: 9781250030955
Aantal pagina’s: 438
Gelezen: november 2016
♥♥♥♥

Omslagtekst:
CATH IS A SIMON SNOW FAN. Okay, the whole world is a Simon Snow fan… But for Cath, being a fan is her life–and she’s really good at it. She and her twin sister, Wren, ensconced themselves in the Simon Snow series when they were just kids; it’s what got them through their mother leaving.

Reading. Rereading. Hanging out in Simon Snow forums, writing Simon Snow fanfiction, dressing up like the characters for every movie premiere.

Cath’s sister has mostly grown away from fandom, but Cath can’t let go. She doesn’t want to.

Now that they’re going to college, Wren has told Cath that she doesn’t want to be roommates. Cath is on her own, completely outside of her comfort zone. She’s got a surly roommate with a charming, always-around boyfriend; a fiction-writing professor who thinks fanfiction is the end of the civilized world; a handsome classmate who only wants to talk about words…and she can’t stop worrying about her dad, who’s loving and fragile and has never really been alone

For Cath, the question is: Can she do this? Can she make it without Wren holding her hand? Is she ready to start living her own life? And does she even want to move on if it means leaving Simon Snow behind?

Recensie
Ik moest dit boek lezen voor mijn studie. Cool hè? Ik wilde al een tijd een boek van Rainbow Rowell lezen want ze klonken altijd zo leuk, en toen zag ik dit boek in de cursushandleiding staan voor een vak over life writing, namelijk het college over fanfics. Ik was super verbaasd want als je ziet wat voor boeken mijn docente meestal uitkiest en leest, komt dit niet bepaald als eerste in je op.

Anyway, ik was dus super blij en lang voordat we het college hadden, had ik het boek al gekocht en gelezen. Het is echt een heel erg leuk verhaal en de personages zijn tof en interessant. Ik vind verhalen over tweelingen altijd erg leuk, en ze waren goed neergezet, maar ook de bijpersonages in dit boek waren goed uitgewerkt, met name Cath’s kamergenote.

Het is echt een heerlijk boek dat je de hele middag kan blijven zitten lezen. Het enige minpunt vond ik de daadwerkelijke fanfics zelf. Cath schrijft dus fanfic en stukjes daarvan komen voor in het boek. Dat is op zich logisch en soms waren de stukken qua thematiek ook te koppelen aan het verhaal. Dan voegden ze wel iets toe, maar vaak waren de stukjes random. Voor mij hoefde ze er niet in te zitten, maar er is me verteld dat ze verwijzen naar een ander boek van Rainbow Rowell die juist alleen over die fanfic gaat. Op zich is het wel grappig dat ze dus een auteur en een verhaal bedacht heeft en daarover een verhaal heeft geschreven. En dan een verhaal over de auteur van die fanfics.

Ondanks de fanfic stukjes dus, die voor mij niet veel toevoegden, vond ik het een erg leuk verhaal. Als je nog een leuk boek zoekt voor op het strand of in de tuin, kan ik deze zeker aanraden!

Advertentie

4 thoughts on “Recensie: Fangirl

  1. Wat is fanfic? Ik moet zeggen dat dit mij niet zo erg trekt, al doet het me ergens wel denken aan ‘Lieve Céline’ van Hanna Bervoets, wat ik wel heel goed vond.

    • Whoops, ik zie nu pas dat ik nog niet had gereageerd, sorry! Fanfics, ofwel fanficties, zijn verhalen die mensen op internet schrijven over verhalen die bekend zijn, zoals Twilight of Harry Potter. Dan gebruiken ze de personages en de setting (soms ook alleen de setting) en dan schrijven ze er nieuwe verhalen over.

      Dat boekje ken ik niet, waar ging dat over?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s