Home » Recensies: Boeken » Showcase Sunday

Showcase Sunday

IMG_5746Goedemorgen allemaal! Wat is het lekker weer geweest, deze week, vinden jullie ook niet? Perfect om buiten lekker boeken te lezen. Ik heb deze week weer een aantal gekochte/gekregen/geleende boeken om jullie te laten zien. Hé maar je had toch een book buying ban? Ja, dat klopt en nee ik heb niet gezondigd. Nouja, bijna niet. Lees verder, dan laat ik je mijn boeken zien!

Gekocht
DSC00612 Goed, ik heb dus twee boeken gekocht. Maar de eerste had ik eigenlijk al soort van gekocht voor mijn book buying ban begon. Een vriendinnetje van me zat een aantal weken in Nice voor een taalcursus Frans (I know, right, mega awesome!) en ik vroeg haar of ze voor mij een Franse versie van Le petit Prince mee kon nemen. Dat deed ze en ik zag haar afgelopen week, dus toen nam ze hem voor me mee. Het andere boek heb ik wel gekocht na mijn ban, maar die is voor mijn scriptie. Ik heb jullie al verteld dat ik mijn masterscriptie schrijf over het verchil in vertalingen in jeugd- en volwassenenliteratuur en ik had al twee casussen, maar mijn docente was er uiteindelijk toch niet helemaal blij mee. Ik heb haar kunnen overtuigen dat ik A monster calls wel gewoon kan gebruiken (vooral omdat ik daar al het werk al van had gedaan…) maar ik moest wel een andere casus kiezen als tweede. Daarvoor koos ik The Crane Wife van Patrick Ness, een boek dat – heel toevallig – al een tijdje op mijn to read lijst staat. Dus dat boek moest ik hebben, dus ik heb een goede reden, vinden jullie niet?

Oh hen mocht je het je afvragen, ik moet nog 4 boeken uitlezen voor ik weer mag gaan kopen! Maar ik denk dat ik ga proberen het wat langer vol te houden, wDSC00614ant de vakantie komt er aan en ik ben een beetje blut…

Geleend
Ik heb ook nog wat boeken geleend deze week. Namelijk de Nederlandse versie van The Crane Wife, getiteld De kraanvogelvrouw (want ik ben niet gek, ik had geen zin om ze allebei te kopen). Ook leende ik twee boeken van Auke Hulst, namelijk Slaap zacht, Johnny Idaho en En ik herinner me Titus Broederland. Deze boeken hebben voorgaande jaren de Harland Awards romanprijs gewonnen en ik wil wat meer Nederlandstalige Fantasy gaan lezen, dus dit leek me een goed begin.

DSC00613Gekregen
Oh dit is echt geen goede foto. Hm. Nouja. Ik kreeg van HarperCollins Holland deze week weer een recensieboek binnen, namelijk Zwart op wit van Mhairi McFarlane. Het schijnt een leuk boek te zijn voor de zomer, dus ik ben erg benieuwd!

Hebben jullie nog leuke boeken gekocht deze week?

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s