Home » Recensies: Boeken » Recensie: Milk and Honey

Recensie: Milk and Honey

23513349 Auteur: Rupi Kaur
Titel: Milk and honey
Genre: poëzie
Taal: Engels
Jaar: 2014
ISBN: 9781502784278
Aantal pagina’s:
204
Gelezen: April 2017
♥♥♥♥

Omslagtekst:
milk and honey is a collection of poetry and prose about survival. It is about the experience of violence, abuse, love, loss, and femininity. It is split into four chapters, and each chapter serves a different purpose, deals with a different pain, heals a different heartache. milk and honey takes readers through a journey of the most bitter moments in life and finds sweetness in them because there is sweetness everywhere if you are just willing to look.

Recensie
Dit boekje kwam heel vaak voorbij op mijn Instagram Timeline en ik werd zo nieuwsgierig dat toen ik het tegenkwam in de Waterstones dat ik het niet kon laten liggen. Het is een lief klein boekje met enorm krachtige gedichten.

De gedichen hebben verschillende onderwerpen, maar feminisme staat centraal. De thema’s zijn the hurtingthe lovingthe breaking en the healing. Liefde, leven en verlies zijn belangrijk.

De gedichten zijn enorm krachtig en er zit veel gevoel in. Ze raken je keer op keer. De een is gevoelig en lief, de ander pijnlijk maar sterk. Stuk voor stuk weten ze het gevoel over te brengen waardoor je even in stilte naar het gedicht blijft staren om de boodschap tot je te nemen.

De enige minpuntjes die ik heb zijn dat I telkens met een kleine letter word geschreven. Dat klopt niet en het irriteerde me, maar aan de andere kant kan het ook symboliseren dat de I niet belangrijker is dan iets anders. Dat is een gevoel dat ook uit sommige gedichten spreekt, dus het valt wel te verklaren. Toch stoorde ik me er af en toe aan omdat het zo gewend is dat het met een hoofdletter is.

Daarnaast zijn sommige gedichten niet echt gedichten, maar eerder een motto of een boodschap. Dat zegt niets over de bundel, meer over onze categorisatie. Zijn het wel gedichten? Hoe moeten we de bundel anders noemen?

In ieder geval is dit een zeer krachtig boekje. Als je nog op zoek bent naar goede poëzie (ik negeer even de vraag die ik net stelde of het echt poëzie te noemen is), dan kan ik je dit boekje zeker aanraden!

Advertentie

One thought on “Recensie: Milk and Honey

  1. Ik ben meestal niet voor poëzie, maar ik zag deze bundel ook al passeren op een aantal blogs en vlogs en ben nu wel benieuwd, zeker na het lezen van jouw recensie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s