Home » Showcases » Showcase Sunday

Showcase Sunday

IMG_5746

Hoi allemaal! Wat een heerlijk weekje is het geweest, vinden jullie niet? Ik heb mezelf weer een book buying ban opgelegd want ik denk echt dat ik een probleem heb. Ik koop zo veel boeken… En de vakantie komt er aan en ik heb nog nieuwe kleding nodig en schoenen en een camera van 500 euro… Dus zuinig doen is misschien wel slim! Ik heb deze week wel nog wat boeken gekocht/geleend die ik jullie wil laten zien dus enjoy! Er zullen even geen showcases aankomen als het goed is.

Gekocht
20170521_180008(0)Ik kocht afgelopen week drie boeken. Als eerst kocht ik A Monster Calls van Patrick Ness omdat ik deze ga gebruiken voor mijn masterscriptie. De Nederlandse editie (7 minuten na middernacht, klik) had ik al, maar ik ga het origineel vergelijken met de vertaling dus ik had de originele tekst nodig. Vinden jullie deze cover ook niet prachtig?
Ook koch ik The Upside of Unrequited van Becky Albertalli voor de Bored to death bookclub, volgende maand in Donner. Ik heb een paar weken geleden haar Simon vs the homo sapiens agenda uitgelezen en die vond ik erg goed dus ik ben ook erg nieuwsgierig naar dit boek. Dreamology was een van de genomineerden voor bovengenoemde leesclub, maar won helaas niet de meeste stemmen. Ik wil hem echter heel graag lezen dus ik besloot deze ook maar gewoon te kopen (zie je nu wat ik bedoelde met ik-heb-een-boek-koop-probleem?)

20170521_180601Geleend
Maar ik leen ook boeken! Ik heb afgelopen week vier boeken geleend. Op de foto zie je er maar drie, maar dat komt omdat ik Aan alle jongens van wie ik hield van Jenny Han al uitgelezen heb en terug heb gebracht naar de bieb. Daarnaast leende ik Liefde en Gelato van Jenna Evans Welch en This is where it ends van Marieke Nijkamp. Ik zag en sprak Marieke op de Dag van het Fantastische Boek en haar boek klonk  erg interessant. Toen ik het bij de bieb zag liggen kon ik het dan ook niet laten hem mee te nemen. Ten slotte nam ik nog een hart vol hommels van Petra Hülsmann mee. Een romantisch verhaal dat zelf niet zo heel spannend klonk, maar ik vond de cover zo mooi dat ik het toch een kans wilde geven.

Hebben jullie deze week nog leuke boeken gekocht of gelezen?

Advertentie

4 thoughts on “Showcase Sunday

  1. Ik heb ‘Zeven minuten na middernacht’ net gelezen! (De bieb heeft de Engelse versie niet, maar de Nederlandse is ook te leen als e-book!) Heel gaaf dat je daar je scriptie over gaat doen. Ik vind het een mooi boekje en het lijkt me erg toegankelijk voor jongeren, omdat het zo vlot leest. En de tekeningen zijn tof.

    Zelf koop ik niet zoveel boeken, maar ik heb wel ‘Een steen openvouwen’ voor de tweede keer gekocht. Deze vierde gedichtenbundel van Alexis de Roode is echt briljant en daarom ga ik ‘m cadeau geven.

    • Oh maar de Nederlandse is echt bijna hetzelfde als de Engelse hoor (Ik kan het weten, ik ben net klaar met mijn analyse, haha). Het is echt een prachtverhaal en inderdaad, de tekeningen helpen goed mee! Het boek is wel echt hartverscheurend dus wat dat betreft vraag ik me af wat het met kinderen doet. Aan de andere kant is het wel een thema waar sommige kinderen helaas mee te maken hebben en dan zou het boek goed kunnen helpen, denk ik.

      Wat een interessante titel is dat! Ik ga het gelijk opzoeken! Ik ken Alexis de Roode helemaal niet, maar nieuwe dichters ontdekken is altijd leuk! 🙂 Thanks voor de tip!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s