Home » Showcases » Showcase Sunday

Showcase Sunday

IMG_5746

Hey allemaal! Het is even geleden dat ik een showcase heb geplaatst, dus ik heb flink wat boeken om jullie te laten zien! Ook heb ik goed nieuws, want ik zal de komende tijd hopelijk wat meer tijd hebben om te bloggen! Mijn stage zit er op en mijn theoretisch kader voor mijn scriptie is eindelijk af na twee eindeloos lange maanden. Pft! Ik zie nu al op tegen het herschrijven, maar daar ga ik nog even niet over nadenken…. Eerst, boeken!

20170507_162240(0) Gekocht
Ik heb een aantal boeken gekocht de afgelopen weken. Zo kocht ik De nachtuilen van Jeroen van Unen. Mijn stage onderzoek ging over Nederlandstalige fantasy en ik moet bekennen dat ik zelf ook niet zo heel veel daarvan in mijn kast heb staan, dus ik vond dat daar verandering in moest komen. En ik kwam Jeroen van Unen tegen bij de Mad Hatter Tea Party en toen beloofde ik hem dat ik naar Elfia zou komen om zijn boek te kopen, en dat heb ik dus gedaan. En nu heb ik zelfs een handtekening! 😉
Ook kocht ik Thirteen reasons why omdat ik helemaal doodgegooid wordt met de netflix serie (serieus, zelfs het boek heeft een sticker die er naar verwijst) en ik toch wel eens wilde weten waar de fuzz over ging. Dus ik heb het boek gekocht zodat ik hem snel kon gaan lezen en dan aan de serie kon beginnen. Het boek is inmiddels uit en ik weet nog niet helemaal wat ik er van vind. Het is een goed boek dat ik snel uitgelezen heb, maar ik probeer een mening te vormen over Hannah en dat is moeilijk…

20170507_162303Daarnaast kocht ik nog twee andere boeken, namelijk het derde deel van Acotar, A court of wings and ruin want, well duh, die kwam deze week uit en ik moest weten hoe de serie verder ging! Het is een dikke, 700 pagina’s. Ik ben net over de helft en ik hou er nu al van!
En ik kocht Caraval, een boek dat ik steeds weer voorbij zag komen op Instagram en me zo tof leek dat ik hem ook wilde gaan lezen!

20170507_162409-1Geleend
Daarnaast heb ik nog een stapel boeken geleend. Ik leende Vind ik leuk van Lena Miller, een van de shortlisters van de Harland Awards romanprijs. Deze leek me heel leuk dus ik heb hem van mijn stagegenootje geleend. Daarnaast nog wat boeken van de bibliotheek, namelijk Simon vs de verwachtingen van de rest van de wereld, een boek dat ik al uit heb en die echt heel erg leuk was. Daarnaast Echte liefde vind je in de boekhandel want een feelgoodboek op zijn tijd is ook wel eens leuk, en ten slotte De sprookjesverteller, wat eigenlijk jeugd is, geloof ik, maar dat maakt niet zo veel uit.

20170507_162329-1Gekregen
Ik heb ook nog een boek gekregen deze week! Vriendlief en ik vierden gisteren onze drie jarige anniversary (yay!) en ik had het idee om samen naar Broese te gaan en dan voor elkaar een boek uit te kiezen. Daarna gingen we High Tea’en en kwamen we erachter welke boeken we voor elkaar gekocht hadden. Ik kocht voor hem The Art of Lord of the Rings, en ik kreeg Smoke van Dan Vyleta. De flaptekst stelt:

England. A century ago, give or take a few years. An England where people who are wicked in thought or deed are marked by the Smoke that pours forth from their bodies, a sign of their fallen state. The aristocracy do not smoke, proof of their virtue and right to rule, while the lower classes are drenched in sin and soot. An England utterly strange and utterly real.

An elite boarding school where the sons of the wealthy are groomed to take power as their birthright. Teachers with mysterious ties to warring political factions at the highest levels of government. Three young people who learn everything they’ve been taught is a lie – knowledge that could cost them their lives. A grand estate where secrets lurk in attic rooms and hidden laboratories. A love triangle. A desperate chase. Revolutionaries and secret police. Religious fanatics and cold-hearted scientists. Murder. A London filled with danger and wonder. A tortured relationship between a mother and a daughter, and a mother and a son. Unexpected villains and unexpected heroes. Cool reason versus passion. Rich versus poor. Right versus wrong, though which is which isn’t clear.

Ik vind het best wel cool klinken! Ik ben in ieder geval benieuwd!

Hebben jullie nog leuke boeken gekocht deze week?

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s