Home » Recensies: Boeken » Recensie: A Court of Thorns and Roses

Recensie: A Court of Thorns and Roses

16096824 Auteur: Sarah J. Maas
Titel: A court of Thorns and Roses (#1)
Genre: Young Adult Fantasy, sprookjesadaptatie
Taal: Engels
Jaar: 2015
ISBN: 9781619634442
Aantal pagina’s: 421
Gelezen: Maart 2017
♥♥♥♥

Omslagtekst:
When nineteen-year-old huntress Feyre kills a wolf in the woods, a beast-like creature arrives to demand retribution for it. Dragged to a treacherous magical land she only knows about from legends, Feyre discovers that her captor is not an animal, but Tamlin-one of the lethal, immortal faeries who once ruled their world.

As she dwells on his estate, her feelings for Tamlin transform from icy hostility into a fiery passion that burns through every lie and warning she’s been told about the beautiful, dangerous world of the Fae. But an ancient, wicked shadow over the faerie lands is growing, and Feyre must find a way to stop it . . . or doom Tamlin-and his world-forever.

Recensie
Omdat deze week het derde deel van Acotar uit komt, leek het me leuk om de recensies van de eerste twee delen deze week te plaatsen! Want deze serie is zo leuk en als je er nog niet aan begonnen bent, moet je dat echt zeker doen!

Het verhaal is een sprookjesadaptatie van Belle en het Beest, maar het is zo veel meer. Er is een hele wereld geconstrueerd met verschillende courts in het land van de Fae. Summer Court, Spring Court, etc. Ik vind dat de wereld echt goed opgebouwd is, en ik wil zo graag meer weten over de verschillende courts. Ik hoop dat dat in de volgende delen komt. De wereld is goed, levendig beschreven waardoor je alles echt voor je ziet. Je voelt de lente van The Spring Court en de angst in the Night Court. Je bevindt je waar Feyre zich bevindt en alles is zo goed omschreven dat je bijna voelt wat zij voelt.

Daarnaast zijn de personages goed uitgewerkt en niet stereotiep. Dat komt in de volgende delen nog veel duidelijker naar voor. Feyre is stoer, maar kan ook heel lief zijn: een goede heldin voor het verhaal.

Het is ook echt heel spannend. Ik heb het boek in een ruk uitgelezen omdat je echt moet weten hoe het verder gaat. Zeker het einde is razend spannend. Je voelt liefde voor personages en haat voor anderen. Je wil dat alles goed komt, maar dat komt het vaak niet en op zo’n manier die je niet ziet aankomen. Het is origineel en spannend en absoluut niet cliché.

Al met al, een heel goed boek! Spannend, goed uitgewerkte wereld en personages en je ziet plottwisten totaal niet aankomen. Als je nog niet begonnen bent aan deze serie, voeg hem dan snel toe aan je TBR want het is awesome! 🙂

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s