Home » Showcases » Showcase Sunday

Showcase Sunday

IMG_5746Hoi allemaal! Hebben jullie lekker genoten van het lekkere weer? Mijn zondag was een heerlijk niksdoendagje, waar ik heerlijk heb uitgerust van een hele drukke week met een leesclub, een literair evenement en uiteraard een hele stapel aan scriptie- en stagewerk. Ik heb een tijdje een book buying ban gehad, maar die heb ik inmiddels verbroken. Ik moest van mezelf 10 boeken uitlezen voor ik weer boeken mocht kopen, maar ik zat er op een gegeven moment zo doorheen, en het kopen van een boek maakt me toch altijd weer heel blij. Ik heb het 8 boeken volgehouden en toen ben ik weer begonnen met kopen. Ik heb jullie dus sinds de vorige keer een heleboel boeken om te laten zien!

Gekocht
20170409_122614Ik heb vier boeken gekocht de afgelopen periode. A court of mist and fury van Sarah J. Maas was het boek waarmee ik mijn book buying ban verbrak. Maar zeg nu zelf, dat is toch ook zo’n toffe serie dat het niet gek was dat ik zo graag verder wilde lezen, toch? En nu moet ik weer bijna een maand wachten tot deel drie uitkomt 😦 Life isn’t fair!
In de Waterstones kocht ik Milk and Honey van Rupi Kaur, een dichtbundel die ik telkens tegenkom op Instagram en waarvan ik nu wel eens wilde weten what the fuzz was all about.

Daarnaast kocht ik in Donner Het Geheugenboek van Lara Avery. Ik zag op de facebookpagina dat de winkel dit boek exclusief verkocht en ik werd toen zo verliefd op de cover dat ik hem eigenlijk gelijk al wilde hebben. Deze week was ik daar voor de leesclub en toen kon ik het niet laten hem te kopen. (Uiteraard heb ik alsnog wel gekeken waar het verhaal over ging en dat leek me ook tof dus ik ben erg benieuwd!)

Ten slotte kocht ik De gehoornden van Bianca Mastenbroek. Vanuit mijn stage mocht ik gisteren op de Dag van het fantastische boek een boekenpanel leiden met drie auteurs, waaronder Bianca. Ik had dit boek besteld bij de bieb, maar hij kwam maar niet binnen, dus heb ik hem zelf uiteindelijk maar gekocht. (Overigens komt er nog wel een stukje over dat panel)

25810619Geleend
Dit boek lazen we voor de Bored to death bookclub die iedere maand in Donner gehouden wordt: The walls around us van Nova Ren Suma. Ik kende het boek zelf niet, en de auteur ook niet, maar dit boek werd gekozen. Het is een thriller met wat paranormale dingetjes erin. Ik leende deze van een vriendin omdat het niet echt mijn soort boek is en ik bovendien toen nog een book buying ban had en dus niks mocht kopen. Uiteindelijk vond ik het toch wel een tof boek! De recensie komt nog!

Gekregen
20170409_122643
Ik heb de afgelopen weken ook een aantal boeken gekregen. Van Harpercollins Holland kreeg ik weer twee recensieboeken binnen, namelijk ten eerst: Op de rand van het Niets van Corinne Duyvis, die ik gisteren heb gezien en gesproken op de Dag van het Fantastische Boek (en ze is trouwens echt super aardig). Dus yay, nu heb ik een gesigneerd exemplaar! En ten tweede ontving ik Eerste Leven van Gena Showalter, een boek dat ik echt super graag wilde lezen dus ik ben mega blij dat ik deze mag recenseren! Dankjewel Harpercollins Holland!
Daarnaast was ik dus gisteren aan het vrijwilligen op de Dag en als dank daarvoor mochten we een boek uitkiezen. We konden kiezen uit de boeken van de genomineerden van de Harland Awards (Vind ik leuk van Lena Miller, En ik herinner me Titus Broederland van Auke Hulst, De stad van de Alchemist van Natalie Koch, Vanbinnen en Vanbuiten van Corina Onderstijn en Seance van Kevin Valgaeren) en de Keynote speakers op het festival, dat waren bovengenoemde Corinne Duyvis en Marieke Nijkamp. Het was echt meoilik kiezen want ze klonken allemaal erg goed, zeker het boek Vind ik Leuk wil ik echt nog lezen, en ook het boek van Auke Hulst, aangezien die dit jaar gewonnen heeft. Maar ik koos voor Natalie Koch. Het boek dat genomineerd was, was het derde deel in haar serie, maar gelukkig hadden ze ook deel één en twee, dus ik heb deel één meegenomen. De man achter de kraam zei dat hij deze serie beter vond dan Harry Potter, dus dat moet ik even gaan uitzoeken 😉

Goed, dat waren de boeken! Zijn jullie dit jaar ook naar de Dag van het Fantastische boek geweest, of houden jullie niet zo van (Nederlandstalige) fantasy?

Advertentie

2 thoughts on “Showcase Sunday

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s