Home » Recensies: Boeken » Review: ArchEnemy

Review: ArchEnemy

6178354 Auteur: Frank Beddor
Titel: ArchEnemy
Serie: The looking glass wars #3
Genre: Young Adult Fantasy, Retelling van Alice in Wonderland
Taal: Engels
Jaar: 2009
ISBN: 9780803731561
Aantal bladzijden: 370
Gelezen: Juli 2016
♥♥♥♥

Lees ook de recensies van deel één en twee

Omslagtekst
Imagine this…
The power of imagination has been lost!

Now it’s all about the artillery as AD52s, crystal shooters, spikejack tumblers, and orb cannons are unleashed in a war of weapons and brute force.

As Alyss searches wildly for the solution to the disaster that has engulfed her queendom, Arch declares himself King of Wonderland. The moment is desperate enough for Alyss to travel back to London for answers, where Arch’s assassins are threatening Alice Liddell and her family. But after coming to the Liddells’ assistance, Alyss discovers herself trapped in a conundrum of evaporating puddles. The shimmering portals that exist to transport her home through the Pool of Tears are disappearing!

What is happening in Wonderland? Deep within the Valley of Mushroom the Caterpillar Oracles issue this prophecy: “Action shall be taken to ensure the safety of the Heart Crystal. For Everqueen.” But who is Everqueen?

As the metamorphosis of Wonderland unfolds, enemies become allies, bitter rivals face off, and Queen Alyss and Redd Heart must both confront their pasts in this thrilling, no-holds-barred conclusion to the New York Times bestselling series.

Review
Dit derde deel was een stuk beter dan deel twee! Deel twee voelde voor mij als een opvuldeel, met gebeurtenissen die plaatsvonden simpelweg om het boek vol te krijgen en er een trilogie van te maken (serieus, wat is er mis met een simpele standalone tegenwoordig, waarom zijn alle YA series in drievoud?) Anyway, dit was het slotstuk van de serie, en ik moet zeggen dat hij een stuk beter was.

Er is zo veel actie, het is spannend en je MOET echt weten hoe het verhaal verder gaat. Het boek heb je in no time uit, omdat het dankzij de actie zo ontzettend vlot leest, dat je er met een enorme vaart doorheen gaat.

Het verhaal is goed uitgewerkt, al vind ik de titel wel enorm flauw. Het verhaal zelf is leuk geschreven en ik kwam zelfs een verwijzing naar Rapunzel tegen. Dat maakt mijn sprookjesliefhebbende hart erg blij.

Het einde vind ik enorm sterk en leuk en daarvoor geef ik dan ook vijf sterren. Het boek zelf verdient er vier.

Heb je deze serie ook gelezen en vond je hem leuk? Zie dan ook Splintered, want die vond ik stiekem nóg leuker dan deze! (klik)

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s