Home » Recensies: Boeken » Review: The unbearable lightness of being

Review: The unbearable lightness of being

678974Auteur: Milan Kundera
Titel: The unbearable lightness of being
Genre: Literatuur
Taal: Engels
Jaar: 1984
ISBN: 9780571200832
Aantal pagina’s: 314
Gelezen: Juli 2016
♥♥♥♥

Omslagtekst:
The unbearable lightness of being is a story of irreconcilable love and infidelities in which Milan Kundera addresses himself to the nature of twentieth-century ‘Being’ – offering a wide range of brilliant and amusing philosophical speculations. First published in 1984, Kundera’s masterly novel encompasses the extremes of comedy and tragedy and was at once hailed by critics as a contemporary classic’

Review
Ik moest dit boek kopen voor een vak waar we het boek (en de andere boeken die we moesten kopen) niet besproken hebben of er überhaubt wat mee gedaan hebben. Het stond dan ook nogal lang ongelezen in mijn kast en ik vroeg me af waarom ik het had gekocht in de eerste plaats. Een tijd geleden besloot ik het boek eindelijk op te pakken en ik ben zo blij dat ik dat gedaan heb. Want dit boek is echt prachtig, iedereen zou het moeten lezen.

Het boek gaat heel erg in op de menselijke psyche en zet je aan het denken over wat mensen doen en waarom. Wat ze denken, wat ze voelen. Maar ook de geschiedenis speelt een belangrijke rol (bijvoorbeeld de Praagse Lente).

Het verhaal is prachtig geschreven. Er wordt goed beschreven wat iedereen denkt en voelt en het is enorm psychologisch. Je moet er van houden, het boek raakt iets in je, maar ook de verhaallijn is goed uitgewerkt en zeker de moeite waard.

Ik kan dit boek iedereen aanraden. Het is prachtig!

Advertentie

4 thoughts on “Review: The unbearable lightness of being

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s