Home » Showcases » Showcase Sunday

Showcase Sunday

IMG_5746Hey guys! Het is weer zondag, dus tijd voor een showcase! Ik heb eigenlijk een book buying ban en dat gaat heel goed! Ik moest van mezelf eerst 10 boeken uit mijn kast uitlezen voor ik nieuwe mocht kopen. Inmiddels moet ik er nog vijf, whoop whoop!
Toch heb ik een aantal boeken om jullie te laten zien vandaag. Dat komt omdat ik voor mijn ban al wat boeken had besteld, die deze week pas binnengekomen zijn. So enjoy 🙂

20170312_091054 Gekocht
Ik kocht op The Book Depository twee Alice prentenboeken. Ik moet een paper schrijven voor het vak Grensverkeer en dat is het allerlaatste paper dat ik ooit moet gaan schrijven voor school :O Time flies! Dus ik dacht, waarom niet eindelijk een essay over het boek waar ik zo veel van hou? Ik kocht twee prentenboeken, waarvan de linkse een pop-up boek is. En mijn god, dat is fantastisch!

20170312_091134Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik was vroeger altijd al weg van boeken waarin je figuurtjes kon laten bewegen, of dingen moest zoeken, kortom: boeken die iets extra’s deden. Pop up boeken hebben ook dat fijne extraatje en mijn liefde er voor is nog steeds niet verdwenen. Dit boek is helemaal op deze manier opgebouwd en het is echt fantastisch! Als jullie het leuk vinden kan ik nog wel een keer een filmpje maken om het hele boek te laten zien. (Geef even een reactie in de comments als je dat leuk zou vinden). Ik word hier echt enorm blij van!

20170312_091014Verder kocht ik Probeer om te keren van Marijn Sikken. Marijn schrijft voor Cleeft en ik vind haar stukjes altijd erg leuk. Ik heb haar ook een keer een van haar korte verhalen zien voordragen en dat was erg tof. En nu is ze gedebuteerd, dus dat boek moest ik natuurlijk hebben. Mét handtekening! 🙂

Geleend
Ik heb ook nog een stapel biebboeken geleend deze week. Drie Alice prentenboeken (want het is een paper van 5000 woorden dus hoe meer boeken, hoe beter) en een aantal jeugd fantasy boeken. Ik loop momenteel stage bij de Stichting ter bevordering van het fantastische genre en 8 april houden ze een evenement: De Dag van het Fantastische boek. Omdat ik stagiair ben en jeugdliteratuur studeer, mag ik het kinderboekenpanel leiden (!!!!) Maar daarvoor moet ik natuurlijk wel wat boeken gelezen hebben van de auteurs die ik ga interviewen. Datzijn Christien Boomsma, Tais Teng en Bianca Mastenbroek. Ik heb alvast een stapeltje biebboeken gehaald, m20170312_091240aar ik wil van iedere auteur ook nog een boek kopen en mee nemen naar het panel. Dat staat wel zo leuk (en dan kan ik gelijk handtekeningen vragen 🙂 ) Maar ik mag nog geen boeken kopen dus ik moet even wachten. Ik denk dat ik hiermee voorlopig wel even vooruit kan.

Gekregen
20170312_091030Ten slotte kreeg ik deze week ook nog een recensieboek binnen, namelijk Het (niet zo) coole leven van Carrie Pilby. Het is een boek van HarperCollins Holland, dus dankjewel voor dit exemplaar, alvast! Het boek is niet helemaal mijn genre, maar een studiegenootje van me dat bij deze uitgeverij stageloopt was er zo ontzettend enthousiast over dat ik wel erg nieuwsgierig werd.

Dat was het weer! Hebben jullie nog leuke boeken gekocht deze week?

Advertentie

5 thoughts on “Showcase Sunday

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s