Home » Recensies: Boeken » Review: Seeing Redd

Review: Seeing Redd

Image result for seeing reddAuteur: Frank Beddor
Titel: Seeing Redd
Serie: The Looking Glass Wars #2
Genre: Young Adult, sprookjesadaptatie
Taal: Engels
Jaar: 2007
ISBN: 9780803731554
Aantal bladzijden: 371
Gelezen: Juni 2016
♥♥♥

Omslagtekst:
Alyss of Wonderland’s rule has only just begun, and already those who prefer chaos to peace are threatening to destroy everything worth imagining. Trailed by newly appointed royal bodyguard Homburg Molly, Alyss is doing her best to keep pace with the non-stop demands of being queen while attempting to evade Molly for a few private moments with Dodge.

Alyss’ life is a challenging mix of duty, love, and tough decisions, and then a series of phantom sightings set fire to an urban myth of Her Imperial Viciousness’ return and have everyone… seeing Redd.

Has Redd somehow freed herself and her chief assassin, The Cat, from the confines of the Heart Crystal? If not, then who has resurrected Redd’s brutal foot soldiers the Glass Eyes and set them loose to attack Wonderland on all sides?

Review
Ik kreeg het eerste deel voor mijn verjaardag en ik vond die echt fantastisch (zie hier mijn recensie). Een adaptatie van Alice in wonderland is natuurlijk echt iets voor mij. Ik kon dan ook niet wachten om het tweede deel, Seeing Redd, te lezen.

Ik vond het verhaal nog steeds erg leuk. Alyss is een gaaf, sterk personage en ook de andere personages spreken me wel aan. Al weet ik nog niet helemaal wat ik vind van de Cheshire Cat. Ik vond het cool in deel een, maar nu begin ik toch te twijfelen. Misschien hou ik gewoon te veel van katten en heb ik het idee dat hij gewoon een kat moet blijven.

Het was wel erg duidelijk dat dit een tweede deel was, het middenstuk. Er waren veel gevechten maar die voegde wat mij betreft niet heel erg veel toe. Er zit een hele plotlijn in over de Koning van het rijk naast het rijk van Alice, en dat was ook niet echt veelzeggend. Het voelde een beetje als opvulling. Dat had voor mij niet echt gehoeven.

Ik vind de serie nog steeds erg leuk en er zitten nog steeds onverwachte wendingen in het boek die het spannend houden, maar het voelde een beetje alsof dit deel geschreven was omdat het een trilogie moest worden. Ik hoop dat het volgende deel beter is.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s