Home » Recensies: Boeken » Review: The little prince

Review: The little prince

Auteur: 3241368Antoine de Saint-Exupéry
Titel: Le Petit Prince (The little prince)
Genre: Jeugd, classic
Taal: Engels (origineel Frans)
Jaar: 1943
ISBN: 9780141180922
Aantal pagina’s: 118
Gelezen:
Juli 2016
♥♥♥

Omslagtekst:
The Little Prince is the most translated book in the French language. With a timeless charm it tells the story of a little boy who leaves the safety of his own tiny planet to travel the universe, learning the vagaries of adult behavior through a series of extraordinary encounters. His personal odyssey culminates in a voyage to Earth and further adventures.

Review:
Dit was een boekje dat ik al een tijd in mijn kast had staan. Ik had hem gekocht op het boekenfestijn, want dit is wel echt zo’n klassieker die je in je kast wil hebben, en hij is een stuk gemakkelijker te lezen dan Dostoevski of Joyce.

Het is echt een lief, klein boekje met een lief klein verhaaltje erin. Het is een jeugdclassic en misschien wel het bekendste kinderboek uit Frankrijk (ik moet hem ook eigenlijk gewoon in het Frans gaan lezen, maar dat komt nog wel).

Het kleine prinsje verlaat zijn eigen planeet en komt op Aarde terecht, om daar tegen een mens te vertellen wat hij allemaal meegemaakt heeft. Het is wonderlijk fantasierijk en helemaal geïllustreerd. De tekeningen maken het helemaal af.

Het enige minpunt aan dit boek was dat het verhaal niet echt lang blijft hangen. Ik ben nu een groot deel alweer vergeten. Aan de andere kant, het is een erg dun boekje, dus je kan het gemakkelijk opnieuw lezen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s