Home » Recensies: Boeken » Review: The looking glass wars

Review: The looking glass wars

Au499118teur: Frank Beddor
Titel: The looking glass wars
Genre: YA, Fantasy, adaptatie
Taal: Engels
Jaar: 2004
ISBN: 9780142409411
Aantal bladzijden: 358
Gelezen: mei 2016
♥♥♥♥

Omslagtekst
When Alyss Heart, heir to the Wonderland throne, must flee through the Pool of Tears to escape the murderous aunt Redd, she finds herself lost and alone in Victorian London. Befriended by an aspiring author named Lewis Carrol, Alyss tells the violent, heartbreaking story of her young life. Alyss trusts this author to tell the truth so that someone, somewhere will find her and bring her home. But he gets the story all wrong. He even spells her name incorrectly!

Fortunately, Royal Bodyguard Hatter Madigan knows all too well the awful truth of Alyss’ story and he is searching every corner of our world to find the lost princess and return her to Wonderland so she may eventually battle Redd for her rightful place as the Queen of Hearts

Recensie
Ik kreeg dit boek voor mijn verjaardag van een vriendin van me. Whee, een nieuwe Alice in Wonderland adaptatie! En hij viel niet tegen! Wat een tof boek! 🙂

Ik vond het een erg leuk verhaal, met een goed plot. Het is ook echt heel erg spannend, je blijft continu doorlezen. Ik geloof dat ik in 2 dagen het boek uit had.

Het is een originele adaptatie van Alice. Ik dacht eerst dat het boek veel op Splintered zou lijken, maar dat was gelukkig niet het geval (niet omdat ik Splintered niet tof vond, juist wel, maar ik wilde een ander verhaal lezen, en dat lukte gelukkig). Splintered is meer sprookjesachtig, dit verhaal was meer vechten en meer realistisch. Dat klinkt misschien een beetje raar, maar er zit een deel in waarin Alyss terug gaat naar de ‘normale’ wereld en dat is een vrij realistisch stuk.

Verder vind ik de personages goed uitgewerkt. Alyss is cool, en wat ze met haar imagination kan is echt super gaaf. Ik vind het ook erg leuk wat ze met Chessie en de Mad Hatter gedaan hebben in deze adaptatie 🙂

Advertentie

2 thoughts on “Review: The looking glass wars

  1. Pingback: Review: Seeing Redd | Down the rabbit hole

  2. Pingback: Recensie: Alice | Down the rabbit hole

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s