Home » Showcases » Showcase Sunday + boekenfestijn haul

Showcase Sunday + boekenfestijn haul

IMG_5746Hi daar! Het is weer zondag, en tijd voor de eerste showcase sunday van het jaar! Althans, van de boeken die ik dit jaar heb gekocht. En ik ben het jaar goed begonnen! Deze week ben ik naar de Boekenfestijn winkel in Uden geweest. Voor wie het nog niet wist, in een oud V&D pand in Uden heeft zich een winkel gevestigd. Super tof! Ze zijn nog maar tot half januari open en daarom hadden ze bovenop de belachelijke goede prijzen ook nog eens 20% korting. Dus ik heb ingeslagen!


img_7430Gekocht
Het nieuwe blok begint pas eind januari (de 30e, om precies te zijn) en ik heb dus nog eventjes vakantie. Whoop whoop! Met uitzondering van deadlines. Ik moet morgen nog een paper inleveren over de ontwikkeling van zeemeerminnen. Dat komt later wel. In ieder geval, ik heb dus veel tijd om te lezen! En ik moet veel boeken gaan lezen in blok 3, dus ik heb er al vast wat aangeschaft. Volgende week ga ik naar Donner in Rotterdam en dan koop ik de rest. Voor nu heb ik Paper Towns van John Green gekocht en ik heb hem net uit. Ze zeiden dat het ‘de slechtste John Green’ was, maar ik moet zeggen dat ik hem beter vond dan The fault in our stars.
Verder kocht ik Minoes van Annie M.G. Schmidt. Die kennen jullie vast wel, toch? Ik weet niet of ik het boek ooit gelezen heb, maar de film was in ieder geval tof. Als laatst kocht ik het prentenboek Where the wild things are van Maurice Sendak.

img_7431Ik kocht ook Harry Potter and the sorcerer’s stone, want, ik ben nu in de super awesome illustrated edition bezig en ik wil eigenlijk de hele serie gaan herlezen. Ik heb de boeken echter alleen in het Nederlands en dat kan natuurlijk niet, dus ik wil ze nu ook in het Engels hebben. Dus te beginnen met deel een. Wat vinden jullie van dit omslag? Ik vind het echt heel tof! (Dit is overigens een van de boeken die ik gekocht had, maar nog niet binnen was gekomen.)

Op het Boekenfestijn, dan, kocht ik verschillende boeken. Een kinderboek van Neil Gaiman en Chris Riddel getiteld Unfortunately, the milk. Ik ben vergeten waar het over gaat, maar Neil Gaiman, dus het zal wel goed zijn. Ook kocht ik een graphic novel van het verhaal The Castle van Kafka. Ik heb in Praag een graphic novel van The Trial gekocht en ik vond dat dit wel een leuke aanvulling was op mijn collectie. Ik moet eerst het verhaal zelf gaan lezen though, voor ik aan deze graphic novel begin.

Verder kocht ik Uglies een boek van Scott Westerfeld, het eerste deel in een serie. Ik wilde deze heel graag lezen en ik was dan ook erg blij dat ik hem tegen kwam. Het verhaal is een dystopie waarin iedereen lelijk is, tot zijn 15e (geloof ik) verjaardag. Dan worden ze geopereerd en worden ze pretty. In Mean Girls termen, ze worden Plastic. Iedereen ziet er ongeveer hetzelfde uit. Hoofdpersoon Tally kan niet wachten tot ze eindelijk geopereerd wordt, maar niet iedereen denkt er zo over.
Ik heb het boek inmiddels uit en ik vind het een erg sterk concept! Ik wil snel het tweede deel gaan lezen!

Ook kocht ik Midwinterblood van Marcus Sedgwick. Een boek dat ik niet ken, maar waarvan de achterkanttekst me intrigeerde:
Have you ever had the feeling that you’ve lived another life? Been somewhere that has felt totally familiar, even though you’ve never been there before, or felt that you know someone well, even though you are meeting them for the first time? It happens.

In 2073 on the remote and secretive island of Blessed, where rumour has it that no one ages and no children are born, a visiting journalist, Eric Seven, and a young local woman known as Merle are ritually slain. Their deaths echo a moment ten centuries before, when, in the dark of the moon, a king was slain, tragically torn from his queen. Their souls search to be reunited, and as mother and son, artist and child, forbidden lovers, victims of a vampire they come close to finding what they’ve lost. (goodreads)

Klinkt wel cool, toch?

img_7433
Verder kocht ik nog een aantal prentenboeken. Ik kocht The Jasmine Sneeze via the book depository, wederom een van de boeken waar ik lang op heb gewacht. Het gaat over een kat die woont in Damascus, en alles is tof, op één ding na: Alles ruikt naar Jasmijn en daar is hij nu net allergisch voor! Ik heb een zwak voor prentenboeken met katten, geloof ik. We hadden het kort over dit boek in college en toen wilde ik hem meteen hebben. En hij is inderdaad erg tof!
De andere prentenboeken kocht ik op het boekenfestijn. Ik had er een aantal nodig omdat we ze gaan behandelen op school, en ik had er eigenlijk geen een. En ook geen kennis erover. Dus het leek me handig er wat aan te schaffen. En stiekem zijn ze ook best leuk. Ik kocht De Gruffalo en die is echt fantastisch. Over de andere twee prentenboeken Ik ben niet moe! en Het probleem met een draak ben ik wat minder enthousiast, maar in ieder geval zijn de tekeningen schattig.

Hebben jullie nog leuke boeken gekocht deze week?

Advertentie

3 thoughts on “Showcase Sunday + boekenfestijn haul

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s