Home » Recensies: Boeken » Review: The knife of never letting go

Review: The knife of never letting go

Auteu20758104r: Patrick Ness
Titel: The knife of never letting go (#1)
Genre: YA, dystopie, Sci-fi
Taal: Engels
Jaar: 2008
ISBN: 9780763676186
Aantal bladzijden: 479
Gelezen: november 2016
♥♥♥♥♥

Omslagtekst:
Prentisstown isn’t like other towns. Everyone can hear everyone else’s thoughts in an overwhelming, never-ending stream of Noise. Just a month away from the birthday that will make him a man, Todd and his dog, Manchee — whose thoughts Todd can hear too, whether he wants to or not — stumble upon an area of complete silence. They find that in a town where privacy is impossible, something terrible has been hidden — a secret so awful that Todd and Manchee must run for their lives.

But how do you escape when your pursuers can hear your every thought?


Review
Oh god, deze serie! Ik hou hier van! *springt op en neer*. Jullie MOETEN dit lezen!

Ik had dit boek al vaker voorbij zien komen. Ik kende Patrick Ness al van A monster calls (ik heb de Nederlandse editie gerecenseerd, klik) en dat boek was al fantastisch. Dit is letterlijk het enige boek waarbij ik gehuild heb. En met huilen bedoel ik janken. Echt janken. Dat heb ik nooit bij boeken dus dat zegt wat. Anyway, ik wilde dit boek dus al graag lezen want het plot klonk super awesome, maar ik durfde niet. Vanwege dat eerdere boek. Maar een klasgenootje bleef maar hameren dat ik het moest lezen en toen kocht mijn vriend het boek voor me en tsja, toen moest ik er wel aan geloven. Maar oh mijn god, wat had zij gelijk, dit boek is fantastisch!

Okay, goed het plot is dus enorm sterk. Het verhaal speelt zich af in een nieuwe wereld. Er zijn geen vrouwen meer, die zijn allemaal gedood in The spackle war, de oorlog met de native bevolking van de planeet. De mannen hebben allemaal Noise, wat wil zeggen dat je iedere gedachte kan horen. Maar dan ook echt iedere. Onze hoofdpersoon Todd komt erachter dat niet alles is zoals ze hem altijd verteld hebben dat het was, en hij moet vluchten.

Het hele principe van de Noise vind ik sterk en het is goed uitgewerkt. Je voelt de chaos echt doordat sommige stukken in een soort stream of conciousness geschreven zijn. Je voelt het en dat is enorm knap gedaan.

Verder is het verhaal enorm spannend. Je kan het echt niet weg leggen. Er wordt veel informatie voor je achtergehouden en je MOET echt weten hoe het verder gaat. Ik raakte op een gegeven moment gefrustreerd omdat ik het nog steeds niet wist en toen had ik in een ruk het boek uit. Ik denk dat dit het beste boek is dat ik dit jaar heb gelezen.

Ik word nu weer helemaal enthousiast. Alsjeblieft jongens, ga dit boek lezen, het is fantastisch!

Advertentie

One thought on “Review: The knife of never letting go

  1. Pingback: Best books of 2016! | Down the rabbit hole

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s