Home » Recensies: Boeken » Review: Waar is Ludwig

Review: Waar is Ludwig

32331828 Auteur: Floor Rieder
Titel: Waar is Ludwig?
Genre: Prentenboek, jeugd
Taal: Nederlands
Jaar: 2016
ISBN: 9789059653825
Aantal bladzijden: 20
Gelezen: November 2016
♥♥♥♥

Omslagtekst:
Oma is haar kat weer eens kwijt. Misschien zit Ludwig bij de buren? Of bij de buren van de buren? Al zoekend gaat oma alle huizen in haar straatje langs. Hier en daar maakt ze een praatje en soms blijft ze iets langer hangen dan haar bedoeling is. En Ludwig? Die heeft zo zijn eigen favoriete adresjes in de straat en kent de meeste buren misschien nog wel beter dan oma!


Review
Voor het begin van mijn tweede collegeblok, ging ik naar Donner om boeken te kopen. Schoolboeken. Met een enorme stapel jeugdliteratuur liep ik terug naar de kassa. Toevallig (kuch) was het ook kinderboekenweek. En naast het kinderboekenweekgeschenk (een boek over de oorlog die ik nog steeds niet gelezen heb) wordt er blijkbaar ook ieder jaar een prentenboek uitgegeven ter gelegenheid van de kinderboekenweek. Dat wist ik niet, en deze is helaas ook niet gratis, maar wel goedkoop en toen ik zag dat het over katten ging en van Floor Rieder was, kon ik het niet laten liggen. En daar ben ik blij om, want het is een mooi boek.

Ik ben van mening dat prentenboeken helemaal niet alleen voor kinderen zijn. Misschien ligt het aan mij, maar ik geniet er ook van. Zo ook van deze. Dit is geen ‘traditioneel’ boek, het is een boek in de vorm van een huisje dat je weg kan zetten en aan twee kanten kunt lezen. Aan de ene kant lees je het verhaal van Oma die haar kat Ludwig kwijt is en langs ale deuren gaat, en aan de andere kant kijk je in de huisjes en zie je waar Ludwig allemaal geweest is.

Ik vond het een leuk en origineel concept op deze manier en de tekeningen zijn prachtig. Het is een tof ontwerp en het is een leuk verhaal.

Zeker een aanrader als je van katten houdt 🙂

Advertentie

3 thoughts on “Review: Waar is Ludwig

  1. Mijn klas vond dit boek geweldig. Als school krijg je een heel kinderboekenweekpakket, en daar zat deze ook bij. De rest van de maand werden er Amsterdamse huisjes getekend.

  2. Pingback: Best books of 2016! | Down the rabbit hole

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s