Home » Overige » Review: De verwarde cavia

Review: De verwarde cavia

29231764 Auteur: Paulien Cornelise
Titel: De verwarde cavia
Genre: Literatuur, fictie
Taal: Nederlands
Jaar: 2016
ISBN: 9789082430202
Gelezen: mei 2016
♥♥♥

Omslagtekst:
Het nieuwe boek van Paulien Cornelisse gaat niet over taal, maar over een cavia die op de afdeling Communicatie van een kantoor werkt.

Oké…Een cavia op een kantoor tussen de mensen: het klinkt wat onwerkelijk, maar voor iedereen die maar een blauwe maandag met collega’s heeft gewerkt, zullen de kantooravonturen in De verwarde cavia heel herkenbaar zijn.

Van de symbiotische relatie met het koffiezetapparaat tot passief-agressieve e-mails en duizelingwekkende perikelen rond de lief- en leedpot.

Review
Dit verhaal gaat over een cavia die op kantoor werkt. Cavia heet ook daadwerkelijk Cavia en werkt op de afdeling communicatie. Cavia laat in grappige, korte fragmenten zien hoe chaotisch het er aan toe kan gaat op een standaard afdeling als communicatie. Het zijn herkenbare situaties die erg leuk verteld worden.

Paulien Cornelissen kan schrijven, dat wisten we al van haar andere boeken. Ze schrijft grappige stukjes die lekker luchtig zijn voor tussendoor. Maar ook als je het boek achter elkaar leest, gaat het niet snel vervelen. Het zijn fragmenten, maar er zit wel een lijn in het verhaal. Ik zou zeggen dat dit een ideaal trein-boek is, het is niet heel dik dus je kunt het makkelijk mee nemen, en doordat het korte stukjes zijn, kun je het ook gemakkelijk weg leggen.

Het enige minpunt dat ik heb opgeschreven, is eigenlijk geen minpunt; ik wil weten hoe het verder gaat!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s