Home » Recensies: Boeken » Review: The secret garden

Review: The secret garden

The Secret Garden Auteur: Frances Hodgson Burnett
Titel: The secret garden
Genre: Literatuur, jeugdliteratuur, classic
Taal: Engels
Jaar: 1911
Uitgeverij: Harpercollins
ISBN: 9780064401883
Aantal pagina’s: 358
Gelezen: April 2016
♥♥♥

Omslagtekst:
When orphaned Mary Lennox comes to live at her uncle’s great house on the Yorkshire Moors, she finds it full of secrets. The mansion has nearly one hundred rooms, and her uncle keeps himself locked up. And at night, she hears the sound of crying down one of the long corridors.

The gardens surrounding the large property are Mary’s only escape. Then, Mary discovers a secret garden, surrounded by walls and locked with a missing key. One day, with the help of two unexpected companions, she discovers a way in. Is everything in the garden dead, or can Mary bring it back to life?

Review:
Ik had dit boek echt al een hele tijd in mijn boekenkast staan, maar ik had het nog nooit gelezen. Ik besloot het mee te nemen op vakantie zodat ik het eindelijk eens zou gaan doen.

In het begin kwam ik moeilijk door het boek heen. Mary is in het begin nogal een irritant kind en ook door de lastige accenten was het verhaal soms lastig. Toch is het wel echt een heel goed verhaal. Het gaat over een meisje, Mary, dat nogal verwend is. Ze verliest haar ouders en moet bij haar oom gaan wonen. Ze doet uit de hoogte tegen iedereen die ze tegen komt, maar ze ontdekt al snel dat ze daar niet mee weg komt. Op een gegeven moment ontdekt ze een geheime tuin. Een tuin die al jaren onvindbaar is, maar waar zij de toegang tot heeft weten te vinden. Dan verandert ze.

Mary ‘quite contrary’ groeit mee met het boek en dat gevoel krijg je goed mee als lezer. Het is een mooi verhaal over kinderen en opgroeien en over de natuur. De natuur speelt een belangrijke rol in het verhaal en in het leven van de kinderen. Het is een genezende factor. De tuin zelf is ook echt prachtig beschreven en je zou willen dat je er zelf ook naartoe kon.

Het is dus een erg mooi boek, ook al is het in het begin lastig om erin te komen. Het tempo van het verhaal is vrij traag en zoals ik zei, Mary is nogal irritant in het begin en dan leest het ook niet erg lekker. Toch is dat wel goed van het verhaal, anders kon ze niet zo’n duidelijke ontwikkeling doormaken. Die ontwikkeling staat centraal in het verhaal.

Al met al geef ik het boek drie sterren.

Advertentie

One thought on “Review: The secret garden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s