Home » Showcases » Showcase Sunday

Showcase Sunday

IMG_5746Hey lieverds! Het is even geleden, maar het is weer tijd voor een showcase sunday! En omdat het even geleden is, heb ik veel boeken om jullie te laten zien! Whoop, whoop!

Gekochtimg_7275
Ik heb de afgelopen periode drie boeken gekocht. De eerste is Hollow City, het tweede deel van Miss Peregrine’s home for peculiar children. Ik las het eerste boek in een ruk uit, en toen ik vorige week naar de bioscoop ging, wist ik dat ik niet langer kon wachten om deel twee te lezen. Inmiddels is die trouwens ook alweer uit, en nu moet ik het derde boek echt hebben!
Ook kocht ik Mosquitoland van David Arnold. Ik heb me aangemeld voor de Death by book club die wordt gehouden in boekhandel Donner in Rotterdam, en dit is het volgende boek dat gelezen gaat worden. Ik ben erg benieuwd! Is er iemand van jullie die ook mee doet met deze leesclub? Let me know!

Ook kocht ik een cadeautje voor mezelf. Want soms moet je jezelf even verwennen, vinden jullie niet? Het ingepakte cadeautje dat jullie zien liggen, is het tweede deel van de serie van Patrick Ness, waarvan het eerste deel The knife of never letting go heet, en ik jullie in mijn vorige showcase heb laten zien. Dat boek was zó goed! Ik mag van mezelf aan het tweede deel beginnen zodra ik m’n huiswerk af heb. Lekker schools, maar het motiveert wel 😉

img_7274Ik weet niet in hoeverre jullie geïnteresseerd zijn in non-fictie studieboeken, maar ik vond deze twee erg tof en ik wilde ze jullie toch even laten zien. The translation of children’s fiction gaat over vertalingen van jeugdboeken, want dat is moeilijker dan je zou denken! Ik heb een aantal hoofdstukken al gelezen en ik vind het boek erg interessant. Het boek Leesbeesten en boekenfeesten heb ik eigenlijk niet nodig, maar ik kwam het tegen toen een klasgenootje het noemde, en het leek me handig en interessant, dus ik besloot deze ook aan te schaffen. Het is een lekker dik boek over hoe jeugdliteratuur werkt.

img_7273Ten slotte heb ik een abonnement genomen op Literatuur zonder leeftijd, een literair tijdschrift waar ook enkele van mijn docenten aan mee werken, over jeugdliteratuur. Ik heb ook al abonnementen op Vooys en Frame, twee literatuurwetenschappelijke tijdschriften. Ik vind deze altijd heel erg interessant, en dus besloot ik me ook op deze te abonneren. Bovendien kreeg ik als welkomstscadeau An elephant came by, een boek over 24 Nederlandse illustratoren, vol prachtige tekeningen. Heel erg tof!

img_7270Geleend
Uiteraard moest ik ook weer een hele stapel primaire literatuur lezen voor mijn master, namelijk Dit is geen dagboek van Erna Sassen. Mijn meneer en Zeer kleine liefde van Ted van Lieshout, De gelukvinder van Edward van den Vendel, een boek van Geronimo Stilton en daarvoor koos ik Alice in Wonderland (uiteraard…) en Keepvogel en kijkvogel in het spoor van Mondriaan. Ik ga deze boeken hier niet recenseren omdat het echte kinderboeken zijn, met uitzondering van mijn meneer. Tenzij jullie het wel leuk zouden vinden als ik die recenseer, dan moet je even een berichtje hieronder plaatsen 🙂

img_7272Verder heb ik besloten dat ik wat meer met talen wil gaan oefenen. Daarom heb ik een aantal Franse en een aantal Duitse boeken geleend bij de bibliotheek. Dat leek me namelijk een goede manier om te oefenen. Ik leende Emil und die detektiveLe Petit Prince, Monsieur Ibrahim et le fleurs du Coran en Le fantôme de l Opéra. Overigens, je moet eens op de foto klikken, maar het lijkt erop dat het spook van de opera niemand minder is dan Voldemort…

Gekregen
Ook heb ik nog een recensieboek gekregen, namelijk Aan het eind van de dag van Nelleke Noordervliet. We zullen img_7276dit boek gaan recenseren met de leesclub een perfecte dag voor literatuur op de 30e van November.

Goed, dat was het weer! Hebben jullie de afgelopen weken nog leuke boeken gekocht of ontdekt? Let me know 😉

Advertentie

2 thoughts on “Showcase Sunday

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s