Home » Recensies: Boeken » Review: Stiltskin

Review: Stiltskin

18693066Auteur: Andrew Buckley
Titel: Stiltskin
Genre: Fantasy, sprookjesadaptatie
Taal: Engels
Jaar: 2013
Uitgeverij: Curiosity Quills Press
ISBN: 9781620073957
Aantal pagina’s: 260
Gelezen: Maart 2016
♥♥♥♥

Omslagtekst:
What would you do if you found an evil dwarf in your bathtub?

In Robert Darkly’s case you scream like a girl… and then you get taken on a journey to an entirely different world living just on the other side of our own reality; a world where fairy tales are real but not in the way we’ve come to expect them.

The aforementioned dwarf, Rumpelstiltskin, has escaped the Tower prison of Thiside determined to finish the sinister plot he started so many years ago.

Robert Darkly, oblivious that he is the son of the Mad Hatter, must partner with the mysterious ‘Agency’ to pursue Rumpelstiltskin across our world and the world of Thiside and uncover the treacherous secret that threatens to throw both realities into eternal chaos.

Review
Dit verhaal was, dacht ik, een adaptatie van het verhaal van Repelsteeltje, maar dat is helaas niet het geval. Repelsteeltje is wel een van de belangrijkste figuren, maar hij lijkt niet op zijn sprookjesvariant. De hoofdpersoon van dit boek is echter niet Rumpelstiltskin, maar Robert Darkley. Een man die tot voor kort niet wist wie hij was. Er gebeurde vreemde dingen in zijn leven maar hij keek er inmiddels niet meer van op. Tot er opeens een evil dwarf in zijn badkuip staat! Darkley blijkt de zoon van de Mad Hatter te zijn, iets wat hij niet wist. Hij komt eigenlijk uit een andere wereld, namelijk Thiside. De wereld waar hij nu in leeft, is Othaside. Hij moet op weg om Stiltskin te vangen en beide werelden te redden.

Zoals ik zei, het is geen adaptatie van Repelsteeltje, ook al lijkt dat wel zo door de titel van het boek. Het is eigenlijk sowieso niet echt een adaptatie. Het is eerder een verhaal dat elementen, personages en locaties gebruikt. Er komen figuren langs uit allerlei bekende verhalen, in andere versies dan je ze zou verwachten.

Het is een leuk, origineel verhaal. Het is interessant hoe alle personages en andere elementen uit bekende sprookjes in het verhaal verwerkt zitten. Ik vind het alleen dus heel slecht dat ze niks met Repelsteeltje zelf doen, aangezien hij zo’n groot deel van het verhaal is.

Het is een op zichzelf staand verhaal, origineel en het leest lekker vlot. Ik geef het vier sterren!

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s