Home » Recensies: Boeken » Review: Beast

Review: Beast

81130 Auteur: Donna Jo Napoli
Titel: Beast
Genre: Young Adult, sprookjesadaptatie
Taal: Engels
Jaar: 1999
Uitgeverij: Simon Pulse
ISBN: 9780689870057
Aantal pagina’s: 272
Gelezen: Maart 2016
♥♥♥♥

Omslagtekst:
Meet the Beast– before there was Beauty

Orasmyn is the prince of Persia and heir to the throne. His religion fills his heart and his mind, and he strives for the knowledge and leadership his father demonstrates. But on the day of the Feast of Sacrifices, Orasmyn makes a foolish choice that results in a fairy’s wretched punishment: He is turned into a beast, a curse to be undone only by the love of a woman.

Thus begins Orasmyn’s journey through the exotic Middle East and sensuous France as he struggles to learn the way of the beast, while also preserving the mind of the man. This is the story of his search, not only for a woman courageous enough to love him, but also for his own redemption.

Review
We kennen allemaal het verhaal wel van Belle en het Beest. Misschien niet eens de originele versie, maar ik denk dat de meeste van jullie de Disney film wel gezien hebben, of op een andere manier het verhaal ontdekt hebben (bijvoorbeeld in de serie Once upon a time, waar Beast niemand minder is dan Repelsteeltje (whut, ja dat dacht ik ook) ). Anyway, hier is het hoofdpersonage niet Belle, maar Beest, met de naam Orasmyn. We krijgen een andere kant van het verhaal te zien, het leven van Beast voordat het sprookje begint.

Toch is het niet helemaal hetzelfde Beest als in het sprookje dat we kennen. Ik weet het niet helemaal precies meer, maar ik geloof dat Beast door een heks betoverd was. In dit boek speelt het boek zich ten eerste niet af in een sprookjesachtig gebied, maar in het Midden Oosten. Orasmyn is de prins van Persië en Islamitisch. In het begin van het verhaal maakt hij een keuze die niet de juiste is, en hij wordt gestraft. We zouden deze straf kunnen zien als een straf van God.

Ik vond het leuk om het andere perspectief te lezen. Normaal gesproken krijg je het hele levensverhaal van Belle mee (en ik weet zeker dat ook hier talloze fairy tale adaptaties van zijn), maar het verhaal van Beast is eigenlijk veel interessanter.
Ik vond het ook tof dat de setting compleet veranderd is. Dat maakt het verhaal origineel.

Het boek is ook goed geschreven. Het is leuk en het blijft je boeien. Er zit humor in het verhaal en het verhaal leest erg vlot.

Wat me net wel opviel (okay, eigenlijk, het viel mijn vriend op die naast me zit, maar goed) dat er in de flaptekst staat dat Orasmyn’s straf alleen kan worden opgeheven door de liefde van een vrouw. Dat zou toch wel erg vervelend voor hem zijn, als hij niet op vrouwen zou vallen. Dat is een klein puntje van kritiek, maar gelukkig is het voor Orasmyn geen probleem. Zelfs een vrouwelijke leeuw kan hij namelijk niet met rust laten…

Al met al, vier sterren voor dit boek. Ik vond het een originele adaptatie, een leuk verhaal dat lekker vlot leest.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s