Home » Showcases » Showcase Sunday

Showcase Sunday

IMG_5746Hoi lieve volgers! Hoe gaat het met jullie! Bij mij komt er een drukke periode aan, maar ik neem nu eventjes pauze om wat blogs te typen. Waarvan ik ook elke twee seconde even pauze moet nemen om een kitten van mijn laptop af te tillen. Dat klopt, voor wie me niet volgt op instagram, en het dus nog niet weet: ik heb kittens! En ze zijn zo leuk! Ik ben verliefd! Er komt uiteraard binnenkort nog een het-leven-is-leuk-als-je-kittens-hebt-blogpost met heeel veel foto’s, maar dat is voor later. Vandaag is het zondag en dus tijd voor boeken! Ik heb deze week weer veel om jullie te laten zien! En voornamelijk kinderboeken vanwege de kinderboekenweek!

img_7258 Gekocht
Mijn allereerste blok van mijn master jeugdliteratuur zit er alweer bijna op (met uitzondering van deadlines en tentamens, uiteraard…) en het volgende blok begint eind oktober. Tijd voor nieuwe boeken dus! Gisteren ben ik met vriendlief naar Rotterdam geweest en heb daar al een deel ingeslagen. Ik vind het namelijk veel leuker om ze in een boekwinkel te kopen, dan op bol.com Dus gingen we naar Donner. Ik kocht Pippi Langkous van Astrid Lindgren. Ik weet niet of ik de boeken ooit gelezen heb als kind, maar ik heb de films wel talloze keren gezien. Ik ben erg nieuwsgierig naar dit boek. Ik kocht ook Het boek van alle dingen van Guus Kuijer. Kuijer kennen we van Madelief en van Polleke. Ook dit boek leek me wel interessant. Ten slotte stond er een boek van Rainbow Rowell op de lijst en daar ben ik echt heel blij mee. Ik wil al best wel lang een boek van hem lezen, en nu kan dat! Ik kocht Fangirl en hoop er snel aan te kunnen beginnen!

img_7259Wat ik ook kocht zijn twee prentenboeken. (Ja sorry jongens, ik heb de laatste tijd veel te veel kinderboeken om jullie te laten zien). Millions of Cats kwam ik tegen in een boek en toen moest ik hem hebben (want katten) en ik kocht hem op The book Depository. Het andere prentenboek gaat ook over katten (oh god ik begin echt een crazy catlady te worden, help). Het is het prentenboek dat bij de kinderboekenweek hoort en is getiteld Waar is ludwig. Het is een uitvouw prentenboek dat je ook gewoon weg kunt zetten. Ik ben hier erg nieuwsgierig naar!

img_7260 Geleend
Ik moest dit boek ook voor mijn master lezen. Het is eigenlijk een Young Adult boek maar daar ben ik het niet mee eens. Ik vind dat het gewoon onder volwassenen literatuur thuis hoort. Allemaal willen we de hemel van Els Beerten is een oorlogsverhaal. Normaal gesproken hou ik daar helemaal niet van, maar dit boek is heel erg goed. Ik ga niet lang wachten met de recensie want ik wil jullie hem graag aanraden!

Gekregen
img_7261En ik kreeg ook nog drie boeken! Ik kreeg I’ll give you the sun van Jandy Nelson van mijn zus, want zij had hem maar was toch niet van plan hem te gaan lezen. Ik zie hem echter heel vaak voorbij komen op boekenblogs en instagram, dus ik ben er wel erg nieuwsgierig naar! Ook kreeg ik Oorlog en Vriendschap, bij Donner, want dit is het kinderboekenweekgeschenk (dat is een leuk scrabble woord, trouwens). Ook dit boek gaat over de oorlog.
Last but not least, kreeg ik The Knife of never letting go van Patrick Ness van mijn lieve vriendje. Ik wil dit boek al een tijd lang lezen en een aantal mensen op mijn opleiding hebben me opgedragen hem te lezen, dus nu kan ik dat eindelijk gaan doen. (Andere mensen hebben me opgedragen tissues erbij te houden, dus dat belooft veel goeds…)

Goed, nou dat was het wel voor deze week denk ik. Lekker veel boeken! Hebben jullie deze week nog leuke boeken gekocht? Misschien ook in verband met de kinderboekenweek?

Advertentie

2 thoughts on “Showcase Sunday

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s