Home » Showcases » Showcase Sunday

Showcase Sunday

 • IMG_5746Hey guys, happy sunday! Het is zondag, dus tijd voor een lazy day, uitrusten, foto’s van je sokken op instagram plaatsen, maar ook een showcase op Down the rabbit hole. Vandaag ligt de nadruk op kinderboeken en de nacht van de poëzie waar ik vorige week heen was. Let’s go!

  img_7230 Gekocht
  Afgelopen weekend was het de 34e nacht van de poëzie, in Tivoli in Utrecht. Ik wil er al jaren heen maar was voorheen nog nooit gegaan omdat het tot drie uur ’s nachts duurt en dat vond ik stiekem toch een beetje laat. Anyway, mijn zus vroeg dit jaar of ik mee ging en ik dacht, waarom ook niet, en we gingen er naartoe. Het was echt heel erg leuk, er waren bekende dichters, goede gedichten, goede wijn en het was een hele fijn avond. Ik bedenk altijd pas te laat dat het ook voor down the rabbit hole leuk zou zijn om hier iets over te schrijven. Misschien moet ik dat voortaan wel gewoon doen. Op zich, het kan wel nog, wat vinden jullie? Vinden jullie het leuk om nog een stukje specifiek over de nacht te lezen?

  In ieder geval, ik was er heen gegaan met de instelling: ik ga nieuwe dichters ontdekken en hun bundels kopen. Nu zijn dichtbundels niet zo heel erg goedkoop. Mijn zus kocht er 4 en was over de 70 euro kwijt. Ouch. (iets waar ze overigens de hele rest van de avond over lopen klagen heeft). Anyway, ik wilde toch wel wat boeken kopen. Per ronde waren er vier dichters en daarna was er een kleine pauze met muziek, waarbij je de hal op kon gaan en boeken kon kopen en ze kon laten signeren. Na een ronde wilde ik de bundel van Anne Vegter kopen en van Joke van Leeuwen. Joke van Leeuwen kende ik al wel van naam, ik wist dat ze jeugdgedichten schrijft en dat leek me erg leuk aangezien ik nu de master jeugdliteratuur aan het doen ben. Ik kocht de bundel Ozo Heppiejer, en liet hem door haar signeren. Ontzettend leuk is dat! Van Anne Vegter kon ik helaas niet echt een bundel vinden die me aansprak.

  We gingen weer terug naar de zaal en luisterden naar nieuwe dichters. Toen kwam Edward van de Vendel. Een bekende naam, maar ik kende zijn gedichten niet. Ik vond ze echter zo leuk dat ik besloot een dikke bundel van hem te kopen. Dat werd Superguppie. Ik ben er ondertussen in bezig en ik vind het echt heerlijk.

  Gekregen
  img_7229 Een tijdje terug zag ik op de facebookpagina van De vier windstreken dat er een nieuw verhaal van Beatrix Potter uitgebracht werd, namelijk Het verhaal van de gelaarsde poes. Dat vond ik zo leuk dat ik het bericht deelde op mijn eigen facebookpagina en niet veel later kreeg ik een mail van bovengenoemde uitgeverij, of ik het boek wilde recenseren. Nu, dat wilde ik wel! Ik heb het boek deze week binnen gekregen en het is echt een prachtboek. De recensie komt snel online!

  img_7231

  Studieboeken
  Het leek me leuk om met jullie te delen welke boeken ik allemaal voor mijn master Jeugdliteratuur aan het lezen ben. Ik heb er een aantal gekocht en een aantal geleend van de bieb (je kunt wel zien welke waar vandaan komen). Ik ben er over aan het nadenken wat ik precies met deze boeken wil gaan doen. Het lijkt me leuk om ook kinderboeken te recenseren, al is dat wel lastig. Ik vind het wel een leuke oefening, dus ik denk dat ik het ga doen. Ik moet alleen even bedenken of ik dat op deze blog wil doen, of dat ik een nieuwe aan ga maken, speciaal voor kinderboeken. Wat vinden jullie? Lijkt het jullie leuk om ook recensies van kinderboeken te lezen, of zitten jullie daar niet op te wachten?
  Het lastige is dan natuurlijk ook, wat te doen met de young adult categorie? Misschien kunnen jullie me helpen?

  Okay, dat was het weer voor vandaag! Veel boeken om te laten zien.
  Morgen komt er een nieuwe blogpost online, en wel een hele leuke. Dan ga ik namelijk iets weg geven!

Advertentie

4 thoughts on “Showcase Sunday

 1. Ha wat leuk dat je met poëzie bezig bent 🙂 Ik was gisteravond bij de Nacht van de Literatuur maar was eigenlijk al heel moe en lag al om half elf in bed… een literair ontbijt zou meer geschikt zijn voor mij!
  Recensies van kinderboeken zou ik af en toe wel leuk vinden. Anders probeer je het gewoon eens uit en kijk je hoe goed ze gelezen worden.

  • Oh, dat ken ik stiekem helemaal niet, was het wel leuk? Haha ik heb het ook niet tot 3 uur ’s nachts volgehouden hoor! Een literair ontbijt klinkt ook wel heel erg goed, al ben ik ook wel dol op uitslapen 😛
   Okay, thanks voor je reactie! Dat lijkt me een goed idee!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s