Home » Overige » Showcase Sunday

Showcase Sunday

IMG_5746Hoi lieve lezers! Het is weer een beetje rustig geweest. Langzaam aan gaat alles hier weer een beetje lopen. We zitten niet meer tussen de dozen en ook mijn master is nu in volle gang bezig. Het is allemaal heel erg leuk, maar wel een beetje druk, vandaar dat Down the rabbit hole een beetje rustig was.

Anyway, het boekenfestijn is ook in volle gang bezig en ik heb dus weer een stapel boeken gekocht die ik aan jullie wil laten zien 🙂

Gekocht
Het rechter boek, Gideon Smith & The Mechanical Girl is een boek dat ik vorige img_7222boekenfestijn ook al in mijn mandje had gegooid. Ik heb die toen niet meegenomen omdat ik eigenlijk al te veel boeken wilde kopen. Het boek speelt zich af in Londen in de 19e eeuw en een van de personages is een ‘mysterious mechanical girl’. Ik kan nu nog niet echt kort zeggen waar het over gaat en de omslagtekst is nogal lang. Het klonk mij in ieder geval heel interessant in de oren.

Het andere boek is John Saturnal’s Feast van Lawrence Norfolk, een boek dat ik nog niet kende. Hier is de omslagtekst wat korter:
In the remote village of Buckland, a mob chants of witchcraft. It is 1625, and John and his mother are running for their lives. Taking refuge among the trees of Buccla’s Wood, John’s mother opens her book and begins to tell her son of an ancient Feast held in secret down the generations. Little does he know that one day, to keep hold of all that he holds most dear, he must realise his mother’s vision – he must servimg_7223e the Saturnall Feast.’

Een ander boek dat ik kocht was Peter Pan. Omdat ik nu jeugdliteratuur studeer, leek het me handig om de meeste jeugdclassics wel te hebben, en tot mijn verbazing had ik deze nog niet. Ook kocht ik Wendy van Karen Wallace. De omslagtekst stelt:
Wendy Darling is not the perfect girl her parents would like her to be. Intrepid, outspoken and wilful she’s always getting into trouble.
One evening, confined to the nursery by her horrible nanny, she sneaks out to spy on one of her parent’s glamorous parties.

What Wendy sees changes her life forever and triggers a series of of confusing adventures as she tries to solve the mysteries that lie at the heart of her family…’

Het leek me wel leuk om, als ik toch ook Peter Pan kocht, ook dit boek mee te nemen. Ik ben erg benieuwd!

img_7224Toen ik De kleine miezerige god van Esther Gerritsen zag liggen, duurde het niet lang tot die in mijn mandje lag. Ik ben best wel fan van Esther en dit boek heb ik nog niet gelezen, dus die mocht mee 🙂
Het tweede boek intrigeerde me. The flame Alphabet van Ben Marcus stelt zichzelf als volgend voor: ‘Te sound of children’s speech has become lethal. In the park, adults wither beneath the powerful screams of the offspring. For young parents Sam and Claire, it seems their only means of survival is to flee from their daughter, Esther. But they find it isn’t so easy to leave someone they love even as they waste away from her malevolent speech. On the eve of their departue, Claire mysteriously disappears, and Sam, determined to find a cure for this new toxic language, presses on alone into a foreign world to try to save his family.’
Ik vond dit echt enorm interessant klinken. Ook naar dit boek ben ik enorm benieuwd.

img_7225Ik vind de cover van The President’s hat erg leuk! Ook de omslagtekst sprak me aan. Het gaat over een man die ergens gaat dineren en dan gaat de President aan de tafel naast hem zitten. Wanneer de president weer vertrekt, laat hij per ongeluk zijn hoed liggen. Onze hoofdpersoon besluit de hoed te houden ‘It’s a perfect fit, and as he leaves the restaurant Daniel begins to feel somehow… different’.

Het laatste boekje dat ik kocht is een dun boekje met allerlei tekeningen en verhaaltjes van de bekende katten van Fiep Westendorp (zo onder andere Siepie, uit Jip en Janneke). Ik kon deze gewoon niet laten liggen!

Ik ben heel blij met deze boeken! Hebben jullie nog leuke boeken gevonden op het boekenfestijn?

Advertentie

One thought on “Showcase Sunday

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s