Home » Recensies: Boeken » Review: als iemand ooit mijn botjes vindt

Review: als iemand ooit mijn botjes vindt

17607445 Auteur: Jaap Robben & Benjamin Leroy
Titel: Als iemand ooit mijn botjes vindt
Genre: Poëzie, jeugd
Taal: Nederlands
Jaar: 2012
Uitgeverij: De Geus
ISBN: 9789044524215
Aantal pagina’s: 54
Gelezen: December 2015
♥♥♥♥

Omslagtekst:
Ulevel, Avegaar en Zefiertje. Nederlandse woorden die niemand nog gebruikt, maar die te mooi zijn om uit het woordenboek te laten verdwijnen. Jaap Robben speurde er twintig op die klinken als een dierennaam. Hun betekenis inspireerde hem en illustrator Benjamin Leroy tot gedichten en tekeningen waarin nieuwe, spannende dieren tot leven komen. Die we daarna nooit meer vergeten.

Review
Ik vind dit boekje zo leuk! Toen ik stage liep bij De Geus kwam ik in aanraking met de dichtbundels van Jaap Robben, die gericht zijn op kinderen. Deze ontdekte ik als eerst, het is een boekje waarin oude woorden die niemand nog gebruikt, omgetoverd worden tot dieren. En de dieren krijgen leven door middel van korte gedichtjes, maar zeker ook dankzij de prachtige tekeningen van Benjamin Leroy.

Het is echt een leuk boekje. De verhaaltjes zijn grappig en ik vind het een heel origineel idee. Ik ben nog nooit eerder zo iets tegengekomen. Ik hou echt heel erg van dit idee, en de uitwerking is goed gelukt. De verzonnen dieren passen ook erg goed bij de woorden die niemand nog gebruikt.

Het is spelen met taal, in de vorm van gedichten. Heel erg leuk!

Advertentie

One thought on “Review: als iemand ooit mijn botjes vindt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s