Home » Recensies: Boeken » Review: Sweeney Todd: The String of Pearls

Review: Sweeney Todd: The String of Pearls

Aute23705757ur: James Malcolm Ryder & Thomas Peckett Prest
Titel: Sweeney Todd: The string of pearls
Genre: Literatuur, classics, mystery, horror
Taal: Engels
Jaar: 1846
Uitgeverij: Dover Publications
ISBN: 9780486797397
Aantal pagina’s: 304
Gelezen: oktober 2015
♥♥♥

Omslagtekst:
The inspiration for the long-running Broadway musical Sweeney Todd, The Demon Barber of Fleet Street, this Victorian novel originally appeared in installments as one of the era’s popular penny dreadfuls. Readers and audiences remain spellbound by the tale of a murderous barber and baker who recycle their victims into meat pies.

Review
Ik wilde dit boek al heel erg lang lezen. De film heb ik al jaren in mijn dvd kast staan, een Tim Burton met Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Alan Rickman en andere super toffe acteurs. Ik wist eerst niet dat er een boek van was (shame on me).
En toen keek ik op een middag in mijn boekenkast en zag ik een boek dat ik niet herkende. Deze! Met een briefje erin, van mijn vriend, die vond het leuk om dit boek als verrassing voor me te kopen en het te verstoppen in mijn boekenkast. Ik was speechless, zo lief! Anyway, Het boek is uit en hij was tof, en ik kan jullie de recensie natuurlijk niet onthouden!

Het is een leuk verhaal, en heel anders dan de film. Het einde is echt heel erg onverwachts en dat vond ik leuk. Ik was bang dat het boek hetzelfde zou zijn als de film en aangezien de boeken altijd beter zijn, had ik het jammer gevonden als de film alles al gespoild had. Maar het verhaal was best anders en ik kreeg een heel ander beeld van de personages. Zoals bijvoorbeeld Sweeney Todd zelf, is in dit boek een apart figuur, een enge man, en best wel kwaadaardig. Terwijl in de film hij gespeeld wordt door Johnny Depp, en wie kan die man nu haten?

Ik vond het verhaal mooi geschreven. Het heeft een een oude stijl, wat ik prachtig vind, maar daardoor leest het wel lastiger. Het verhaal komt dan ook wat langzaam op gang en je komt er als lezer moeilijk in. Wanneer je echt in het verhaal zit, is het wel echt een goed boek!

Advertentie

2 thoughts on “Review: Sweeney Todd: The String of Pearls

  1. Wat lief dat je vriend het boek stiekem voor je kocht en in je boekenkast verstopte! Zowel het boek als de film staan nog op mijn lijstje voor later, maar om de één of andere reden kom ik er nooit aan toe..

    • Ja ik was ook echt enorm verrast, moet ik zeggen!
      Ik zou toch echt gewoon een keer de film gaan kijken hoor, hij is echt de moeite waard! Het boek is ook tof, maar vergt wat meer tijd 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s