Home » Recensies: Boeken » Review: Beastly Tales from here and there

Review: Beastly Tales from here and there

50368 Auteur: Vikram Seth
Titel: Beastly Tales from here and there
Genre: Korte verhalen, fabel
Taal: Engels
Jaar: 1991
Uitgeverij: Phoenix
ISBN: 9780753807743
Aantal pagina’s: 151
Gelezen: januari 2016
♥♥♥

Omslagtekst
From the impish to the brilliantly comic, Vikram Seth’s animal fables in verse can (like Diwali sweets) be enjoyed by young and old alike. Familiar characters in a new and magical form, such as the greedy crocodile who was outwitted by the monkey or the steady tortoise who out-ran the hare, here take their place beside a newly minted gallery of characters and creatures who are quirky, comical and always fun. Of the ten tales told here, two come from India, two from China, two from Greece, two from Ukraine, and two, as the author puts it “came directly to me from the Land of Gup.” This is a book that displays astonishing versatility of the poet who gave us The Golden Gateand All You Who Sleep Tonight. The flair and delight of Beastly Tales from Here and There is proof that Vikram Seth can try on most unusual clothes without in the least losing his unique poetic identity.

Review:
Ik kwam dit kleine boekje tegen op de tweedehands afdeling van Broese en het deed me denken aan sprookjes, dus ik kon het niet laten hem mee te nemen. Het is een boekje met verschillende dieren verhalen, sommige zijn kort, andere wat langer, maar allemaal worden ze verteld vanuit het perspectief van een dier (of meerdere).

De verhalen zijn leuk en vrij kort (met uitzondering van het laatste verhaal, die is wat langer). Ze zijn soms een beetje luguber, maar dat maakt ze ook wat grappiger en net weer even wat anders dan kinderverhaaltjes.

Dit was een van mijn ‘busboeken’ tijdens stage. Het is gemakkelijk om een verhaaltje te lezen tijdens een busrit. Op die manier zijn de verhalen ook wel leuk. Wanneer je de hele bundel in één keer wil lezen, wordt het echter nogal repetitief, een beetje te veel van het zelfde. Bovendien kunnen de dieren af en toe best wel irritant zijn, en ook daardoor is het niet zo leuk om alles achter elkaar te lezen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s