Home » Recensies: Boeken » Review: Snow White & The Huntsman

Review: Snow White & The Huntsman

13273621 Auteur: Lily Blake
Titel: Snow White & The Huntsman
Genre: Young Adult, sprookjesadaptatie
Taal: Engels
Jaar: 2012
Uitgeverij: Poppy
ISBN: 9780316213271
Aantal pagina’s: 220
Gelezen: februari 2016
♥♥♥

Omslagtekst:
A breathtaking new vision of a legendary tale. Snow White is the only person in the land fairer than the evil queen who is out to destroy her. But what the wicked ruler never imagined is that the young woman threatening her reign has been training in the art of war with a huntsman who was dispatched to kill her.

Review:
Dit is een van de boeken die ik heb gebruikt voor mijn scriptie. Ik zocht een sprookjesadaptatie van sneeuwwitje en kwam deze tegen. De film kende ik uiteraard al wel (niet gezien, want ik ben geen fan van Kristen Stewart) maar ik ontdekte dat er ook een boek van was. Dit boek is echter wel pas geschreven nadat de film uit kwam.

Het is een leuk verhaal. Het lijkt enorm op het originele sprookje, behalve dat het verhaal veel meer diepgang heeft en dat iedereen een background story heeft. Geen enkel personage handelt zomaar, ze hebben allemaal hun eigen motivatie.

Het is een boek dat gemakkelijk leest en dat je in een middagje wel uit hebt. Het is niet echt een verrijking van het sprookje, behalve dan de de personages uitgebreider zijn, zoals ik net zei. Verder is er eigenlijk niet veel aan het sprookje verandert, behalve dat Sneeuwwitje nu ouder is en terug vecht.

Het verhaal is soms wel een beetje voorspelbaar. Niet alleen omdat het op het originele sprookje lijkt, maar ook in de nieuwe stukken zie je dingen al van ver aankomen. Dat is wel jammer.

Al met al, drie sterren. Het was een makkelijk boek dat fijn leest, maar verder niet heel erg bijzonder.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s