Home » Recensies: Boeken » Review: Harry Potter and the Cursed Child

Review: Harry Potter and the Cursed Child

29056083 Auteur: J.K. Rowling & John Tiffany & Jack Thorne
Titel: Harry Potter and the Cursed Child (#8)
Genre: Fantasy
Taal: Engels
Jaar: 2016
Uitgeverij: Little Brown UK
ISBN: 9780751565355
Aantal pagina’s: 330
Gelezen: 01 september 2016
♥♥♥♥♥

Omslagtekst
Based on an original new story by J.K. Rowling, Jack Thorne and John Tiffany, a new play by Jack Thorne, Harry Potter and the Cursed Child is the eighth story in the Harry Potter series and the first official Harry Potter story to be presented on stage. The play will receive its world premiere in London’s West End on July 30, 2016.

It was always difficult being Harry Potter and it isn’t much easier now that he is an overworked employee of the Ministry of Magic, a husband and father of three school-age children.

While Harry grapples with a past that refuses to stay where it belongs, his youngest son Albus must struggle with the weight of a family legacy he never wanted. As past and present fuse ominously, both father and son learn the uncomfortable truth: sometimes, darkness comes from unexpected places.

Review
Omijngod, jongens, een nieuw Harry Potter boek! Hoe lang zitten we hier nu al wel niet op te wachten?! Als een echte Harry Potter fan kocht ik het boek de dag dat hij uitkwam, afgelopen zondag. Boekhandel Donner gaf een toffe release party waar ik natuurlijk bij moest zijn. Het was een echt dagje Hogwarts waarin we toverdranken gingen maken, gingen oefenen met Zwerkbal en waarin we onze Harry Potter kennis konden testen. Heel cool allemaal, daar komt ook zeker nog een blogpostje over, maar nu ga ik even focussen op het boek.

Om heel eerlijk te zijn, ik durfde eerst niet in het boek te beginnen. Er zat zo veel druk op, zo veel verwachting. Het moest wel awesome zijn. Maar stel nou dat het dat niet was? Bovendien is het boek een toneelstuk, en geen proza, en dat is toch ook wel echt heel anders.
Maar mijn nieuwsgierigheid won het en gisteren ben ik dan toch in het boek begonnen. Enkele uren later had ik het uit. En wat was het gaaf!

Ik ben echt heel enthousiast en ik vind het lastig om een recensie te schrijven zonder spoilers. Want oh mijn god, wat gebeurt er veel! Ik heb al verschillende spoilers op internet voorbij zien komen en dat vind ik echt heel jammer dus ik ga mijn review globaal houden zodat ik het niet voor jullie verpest.

Het boek is dus een toneelstuk, en dit keer is niet alleen Harry, maar ook zijn zoon Albus (uiteraard vernoemd naar Dumbledore) de hoofdpersoon. Albus gaat voor het eerst naar Zweinstein, en hij is enorm bang dat hij in Zwadderich terecht komt. Het boek begint waar het laatste boek eindigt en dat vind ik erg mooi gedaan.
Albus is de zoon van Harry Potter, en net als zijn vader, is hij beroemd op Zweinstein. Dat zorgt voor een enorme druk op de jongen. Hij raakt bevriend met Scorpius, de zoon van Draco Malfoy. Over hem gaan geruchten rond, en Albus’ nichtje Rose (de dochter van Ron en Hermione) wil dat Albus niet met hem omgaat. Maar hij trekt zich daar niets van aan.

Het boek is voornamelijk dialoog, omdat het dus een toneelstuk is, maar dat stoort niet. Ik had wel liever gehad dat ze het als een normaal boek geschreven had, omdat je dan zo veel meer te weten komt, maar het stoorde me niet dat het een toneelstuk was. Het las alsnog erg fijn en vanaf de eerste bladzijde wordt je weer terug de Harry Potter wereld in gezogen en is het moeilijk om het boek weg te leggen.

Ik heb hardop zitten lachen en bijna zitten huilen. Het boek gaat op en neer, het is enorm spannend en J.K. Rowling weet ons opnieuw te raken. Onze favoriete personages komen allemaal weer even langs en we worden herinnerd aan belangrijke evenementen uit de afgelopen boeken.

Ik vind het leuk dat er wordt gefocused op de kinderen en minder op Harry Potter zelf. Ik vond het Harry Potter personage altijd een van de minder interessante personages uit de boeken. (sorry). Daarom vind ik het fijn dat het nu niet allemaal om hem draaide, maar meer om zijn zoon en diens beste vriend.

Ik denk dat dat voor nu alles was wat ik wilde zeggen. Normaal laat ik boeken altijd even bezinken voor ik een recensie schrijf, maar ik wilde deze jullie niet lang onthouden.

Als je net als ik een echte Harry Potter fan bent, en je hebt het boek nog niet, ren dan alsjeblieft naar de winkel en ga hem lezen, want het is echt heel erg gaaf. Je wil het niet missen! Vijf sterren, en heel veel blijheid omdat J.K. Rowling ons nog meer van de Harry Potter wereld laat zien!

Advertentie

One thought on “Review: Harry Potter and the Cursed Child

  1. Pingback: Best books of 2016! | Down the rabbit hole

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s