Home » Recensies: Boeken » Review: ’s Nachts verdwijnt de wereld

Review: ’s Nachts verdwijnt de wereld

Auteu28672179r: Jaap Robben
Titel: ’s Nachts verdwijnt de wereld
Genre: Poëzie
Taal: Nederlands
Jaar: 2016
Uitgeverij: De Geus
ISBN: 9789044535730
Aantal pagina’s: 48
Gelezen: januari 2016
♥♥♥♥

Omslagtekst:
Het alledaagse bijzonder maken, de ernst met humor omgeven, zoet en zuur mengen tot een nieuwe smaak, mistroostigheid met optimisme te lijf gaan, vragen stellen die nieuwe vragen oproepen: dat is wat de gedichten van Jaap Robben doen. In toegankelijke taal werpt Jaap Robben nieuw licht op gedachten en gevoelens die herkenbaar zijn maar niet altijd herkend worden. Het is alsof je samen met hem, gezellig onder een paraplu, door een verrekijker naar de wereld tuurt en je voortdurend verbaast…


Review:
Ik hou echt van deze dichtbundels van Jaap Robben. Zijn eerdere werken waren gedichten voor kinderen, en deze bundel valt, naar mijn mening, meer onder volwassenen literatuur. Het boekje werd uitgegeven in mijn stage periode en het was zo’n ontzettend lief, klein boekje, dat ik deze wel moest aanvragen. En ik ben blij dat ik dat heb gedaan.

Zoals ik al zei, het is een heel lief klein boekje en dat past bij de gedichten die er in staan. Ze zijn niet erg lang maar ze zijn prachtig en ze raken je op de een of andere manier.

De gedichten worden ondersteund door prachtige illustraties van Merel Eyckerman. Deze passen goed bij de gedichten en zijn echt een aanvulling in de bundel. Door deze tekeningen krijgt het boekje ook gelijk een andere indruk dan de eerdere kinderdichtbundels van Jaap Robben, waarbij Benjamin Leroy de tekeningen maakte.

Ik zou deze dichtbundel aanraden, zeker aan mensen die niet vaak poëzie lezen. De gedichten zijn niet erg moeilijk maar wel erg mooi!

Advertentie

2 thoughts on “Review: ’s Nachts verdwijnt de wereld

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s