Home » Overige » Books I Found in Bookstores

Books I Found in Bookstores

IMG_5848Voor wie het nog niet door had: ik ben best wel dol op boeken. Een van mijn favoriete bezigheden is dan ook het rondsnuffelen in boekwinkels. En ik word best wel blij als ik met een nieuw boek (of een tweedehands boek) naar buiten loop. Ja, toegegeven, ik ben best wel een book geek. Maar tegelijkertijd ben ik ook een arme student. Er zijn zoveel boeken die ik zou willen kopen, maar mijn portemonnee laat dat helaas niet toe. Wat ik dan doe? Ik maak een foto van het boek dat ik wil kopen, zodat ik hem niet vergeet. En dan kom ik later wel een keertje terug.
Inmiddels zijn dat best wel wat boeken. En het leek me leuk om die aan jullie te laten zien!

20493632
Matthew Pearl – The last bookaneer
book’a-neer’ (bŏŏk’kå-nēr’), n. a literary pirate; an individual capable of doing all that must be done in the universe of books that publishers, authors, and readers must not have a part in

London, 1890—Pen Davenport is the most infamous bookaneer in Europe. A master of disguise, he makes his living stalking harbors, coffeehouses, and print shops for the latest manuscript to steal. But this golden age of publishing is on the verge of collapse. For a hundred years, loose copyright laws and a hungry reading public created a unique opportunity: books could easily be published without an author’s permission. Authors gained fame but suffered financially—Charles Dickens, Mark Twain, Robert Louis Stevenson, to name a few—but publishers reaped enormous profits while readers bought books inexpensively. Yet on the eve of the twentieth century, a new international treaty is signed to grind this literary underground to a sharp halt. The bookaneers are on the verge of extinction.

Ik had eigenlijk een andere omslagtekst gelezen, die klonk spannender dan deze, moet ik zeggen. Ik vind het wel een interessant concept voor een boek.

18144035Anthony Holden – Poems that make grown men cry
Grown men don’t cry.

But in this fascinating anthology, one hundred men – distinguished in literature and film, science and architecture, theater and human rights – confess to being moved to tears by poems that continue to haunt them. Representing twenty nationalities and ranging in age from their early 20s to their late 80s, the majority are public figures not prone to crying. Here they admit to breaking down when ambushed by great art, often in words as powerful as the poems themselves.

Their selections include classics by visionaries such as Walt Whitman, W.H Auden, and Philip Larkin, as well as contemporary works by masters including Billy Collins, Seamus Heaney, Derek Walcott, and poets who span the globe from Pablo Neruda to Rabindranath Tagore.

Gedichten zijn tof, en krachtig. In deze bundel kiezen bekende auteurs het meest krachtige gedicht dat ze kennen: een gedicht dat een volwassen man aan het huilen kan brengen.

25893769Christopher Boucher – Golden Delicious
An adventurous literary ride that takes you to the heart of family, love, and memory

Welcome to Appleseed, Massachusetts, where stories grow in soil, sentences are kept as pets, and pianos change your point of view. Golden Delicious chronicles one family’s arrival in the small town and the narrator’s rich, vivid childhood—driving to the local flea market with his father and sister, causing trouble at school, pedaling through the neighborhood on his Bicycle Built for Two. When a curious infestation causes a blight in the soil, though, the local economy sours and the narrator’s family is torn apart. His mother joins a flying militia known as The Mothers; his father takes an all-consuming job; his sister runs away for a better life elsewhere. Who will save Appleseed? Will it be the Memory of Johnny Appleseed? The Mothers? The narrator himself?

Ik ben voornamelijk heel erg weg van de cover van dit boek. Ik weet nog niet wat ik van het verhaal moet vinden. Misschien is dit een boek dat ik beter bij de bibliotheek kan lenen.

327354Michael Ende – The neverending story
Small and insignificant Bastian Balthazar Bux is nobody’s idea of a hero, least of all his own. Then, through the pages of an ancient, mysterious book, he discovers the enchanted world of Fantastica, and only Bastian himself can save the fairy people who live there.

Ik werd zo enthousiast toen ik dit boek in de boekhandel zag. Ik heb de film The neverending story ontelbaar veel keren gezien, het was mijn lievelingsfilm toen ik jonger was. Ik wist niet dat er een boek van was. Ik ben echt heel nieuwsgierig naar het boek!999 vragen aan jezelf
Wat is er leuker dan vragen over jezelf beantwoorden? Dat dachten wij ook: niets! Daarom is er nu dit boek waarin iedereen zijn of haar ei kwijt kan, 999 eieren om precies te zijn.
We vragen je het hemd van het lijf over alles en iedereen in je leven, van je geboorte tot nu en over de toekomst. Er zijn open vragen, meerkeuzevragen, ja/nee-vragen, tweekeuzevragen, ‘drie dingen-vragen’, 10-punts schalen … we maken er een topsport van. En als je dan eenmaal klaar bent, heb je een fantastisch nalatenschap voor latere generaties en een compendium dat je kunt uitreiken aan mensen die je in jouw ogen nog niet goed genoeg kennen.

Ik kwam dit boekje tegen in de Ako. Ik vond ze echt heel erg leuk, dit soort vragenboekjes. Ik ben nu nog aan het bedenken of ik deze wil kopen, of toch de Q&A a day for five years. Iemand suggesties?

Okay dat was wel genoeg. Ik heb nog veel meer boeken die ik ben tegengekomen in boekhandels die ik jullie wil laten zien, maarrr die bewaar ik voor een andere keer 🙂
Kenden jullie deze boeken al?

(bron)

Advertentie

4 thoughts on “Books I Found in Bookstores

  1. Ik heb in Berlijn ooit een mooie uitgave van ‘Die unendliche Geschichte’ gekocht, waarbij de verschillende verhaallijnen in verschillende kleuren inkt afgedrukt zijn. Zeker een aanrader, dit boek. Ook goed te lezen in het Duits :-).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s