Home » Recensies: Boeken » Review: Nora (Webster)

Review: Nora (Webster)

Auteur: C27823718olm Tóibín
Titel: Nora
Genre: Literatuur
Taal: Nederlands
Jaar: 2015
Uitgeverij: De Geus
ISBN: 9789044534573
Aantal pagina’s: 378
Gelezen: december 2015
♥♥♥

Omslagtekst:
Ierland, eind jaren zestig. Nora Webster, niet de makkelijkste vrouw, is pas weduwe geworden. Ze probeert haar leven in het kleinsteedse Enniscorthy opnieuw gestalte te geven. Niet alleen heeft ze in haar eentje de zorg voor haar vier kinderen, ze moet ook weer gaan werken. Tegen de achtergrond van het conservatieve, katholieke Ierland met zijn strenge sociale controle weet ze zich door middel van vriendschappen en muziek toch te ontworstelen aan de benauwenis van haar leven.

Review:
Dit was een boek waar zo’n beetje iedereen van De Geus wel weg van was. En blijkbaar waren zij niet de enigen, want het boek werd ook genoemd in het boekenpanel van De Wereld Draait Door. Als je boek daar besproken wordt, dan zit je goed. Tijd om hem te lezen, vond ik!

Dit boek vertelt het prachtige verhaal van Nora, een vrouw die zich overeind probeert te houden terwijl haar man net is overleden. Haar wereld stort in, maar ze probeert zich staande te houden en niet zelf ook in te storten. Iedereen om haar heen gaat ook verder met zijn/haar leven en Nora moet dat ook gaan doen. Ze moet ineens weer gaan werken en tegelijkertijd in haar eentje voor haar kinderen zorgen.

Er gebeurt niet heel erg veel in het verhaal, de focus ligt in de kleine, alledaagse dingen. Een mooie LP, de kinderen op bed leggen, het werken, het uitgaan. Stukje bij beetje raapt Nora haar leven weer op en dat is erg mooi uitgewerkt in het verhaal.

Het is goed geschreven. Het zou saai kunnen worden omdat er niet veel gebeurd, maar dat is niet het geval. Het is juist erg mooi geschreven.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s