Home » Showcases » Showcase Sunday (Boekenfestijn Haul!)

Showcase Sunday (Boekenfestijn Haul!)

IMG_5746Hey lieverds! Vorig week ben ik naar het boekenfestijn in Apeldoorn geweest en ik had nog geen tijd gehad om jullie te laten zien wat ik had gekocht. Maar er zitten hele toffe boeken bij, dus ik wilde jullie dit niet onthouden. Dan maar een weekje later, let’s go!

Gekocht
20160612_205613 Ik ben heel erg blij met deze twee vondsten. Ik heb de serie City of Bones gekeken op netflix en ik vond hem best wel tof. Ik hoorde dat de boeken beter waren (zoals altijd, eigenlijk) en toen ik dit boek tegen kwam, kon ik hem niet laten liggen. Ik kocht ook Peter Nible and his fantastic eyes, een boek dat ik al eerder tegen ben gekomen. Het gaat over een blinde jongen die een koffer vind met drie paar ogen erin. In dit eerste deel doet hij het eerste paar ogen in en wordt hij automatisch naar een verborgen eiland getransporteerd, waar hij allerlei avonturen mee maakt. Ik vond het in ieder geval heel erg leuk klinken en ik ben dus ook enorm nieuwsgierig naar dit boek!

20160612_205902Deze boeken kende ik allebei niet. Het eerste boek is Gregor the overlander, door Suzanne Collins. De auteur van The Hungergames. Die boeken heb ik echt verslonden (voor de hele hype, sigh) en ik ben erg geïntrigeerd door dit boek. Op Goodreads staat de volgende beschrijving:
When Gregor falls through a grate in the laundry room of his apartment building, he hurtles into the dark Underland, where spiders, rats, cockroaches coexist uneasily with humans. This world is on the brink of war, and Gregor’s arrival is no accident. A prophecy foretells that Gregor has a role to play in the Underland’s uncertain future. Gregor wants no part of it — until he realizes it’s the only way to solve the mystery of his father’s disappearance. Reluctantly, Gregor embarks on a dangerous adventure that will change both him and the Underland forever.

Ook kocht ik Possessed van Kate Cann. Ik had op een gegeven moment twee boeken van haar in mijn mandje liggen, maar deze leek me het leukst. Goodreads zegt:
Rayne can’t wait to start her summer job at a remote country mansion, far from the crowded, noisy London she so desperately wants to escape. But the retreat soon turns into a nightmare — the mansion is creepy, the legends of ghosts keep Rayne up at night, and she doesn’t feel safe anywhere.

Klinken goed, toch? Maar dat20160612_215711 is nog niet alles. Ik kocht ook Aesop’s fables, die wilde ik nog hebben. Ook kocht ik een klein schattig groen boekje (hardcover!) met de titel the silver donkey, in een mooi handschrift en met een klein ezeltje op de voorkant. De cover trok me enorm en ik wilde hem eigenlijk niet meer loslaten. Het zijn korte verhalen.
Last but not least, kwam ik the logic of Alice tegen, waarin heel Alice in Wonderland uitgepluist wordt en de logica gezocht wordt. Ik ben er nog niet in begonnen maar ik heb daar wel heel erg veel zin in!

Ik ben echt heel blij met deze boeken! Ik vind het boekenfestijn ook zo leuk, ik was voor deze 7 boeken iets van €25 euro kwijt. Nu nog een nieuwe boekenkast, hihi…

Gekregen29743621
Ik ben vergeten een foto te maken van dit boek, dan maar zo. Ik doe mee met de Hebban leesclub denk als een kunstenaar – Iedereen kan creatief en inspirerend zijn. Het is een boek over hoe creativiteit werkt en hoe kunstenaars te werk gaan. Wat is eigenlijk een kunstenaar? Het boek viel vorige week bij mij op de mat en ik moet zeggen dat ik het tot nu toe erg interessant vind. En bovendien vind ik het ook heel erg leuk om een keer mee te doen met een leesclub van Hebban!

Goed, dat was het weer. Ik ben zo blij met deze boeken!

Houden jullie ook zo veel van het boekenfestijn? Ik ga binnenkort weer, denk ik. Ik weet niet of jullie het al wisten, maar er is momenteel een tijdelijk, permanente (huh dat klopt niet helemaal) boekenfestijn geopend in een leegstaande V&D in Uden. Hij is voor ongeveer 3 maanden open. Het lijkt me zeker de moeite waard om daar even te gaan kijken. Zijn jullie al geweest?

Advertentie

3 thoughts on “Showcase Sunday (Boekenfestijn Haul!)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s